Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Модульна кухня: секрети ергономіки та стильні рішення

Не кожна господиня може похвалитися просторою кухнею, куди легко поміщається великий стіл, гарнітур, вся побутова техніка. Як правило, в більшості випадків, дана кімната в квартирі - невеликих розмірів або нестандартної форми, що і ускладнює вибір відповідних меблів, правильно розставити газову плиту, холодильник, раковину. Що ж робити, якщо так хочеться створити затишок?

Що являють собою модульні меблі

Допоможуть вам вирішити цю проблему модульні меблі: це сучасне рішення для організації маленького простору. Вони являють собою своєрідний конструктор, що складається з декількох окремих блоків, які можна компонувати в будь-яких варіантах, переставляти з місця на місце, що, в свою чергу, дозволяє вирішити багато функціональних завдань.

Це великий конструктор в руках у дорослої людини. Яскравим прикладом є кухня high gloss посекційно від виробника “Мебель стар". Особливість цього гарнітура в тому, що його блоки відмінно вписуються в різне планування приміщення, відкривають для дизайнерів велике поле для творчого польоту, і дозволяють раціонально використовувати кожен метр квадратний житлової площі. Тому, з точки зору ергономіки, модульні меблі це найоптимальніший варіант.

Варіанти розташування модульної кухні

Якщо враховувати правила безпеки і ергономіки, то існує кілька варіантів розташування модулів.

Пряме: всі блоки гарнітура розташовуються уздовж однієї великої стіни. Нижній ярус (підлоговий) – тумби, верхній – підвісні шафки. При цьому ширина тумб і шафок однакова.

Найоптимальніша довжина ряду секцій становить в середньому 2,5м. Таке розташування забезпечує зручний доступ до всіх зон.

Дворядне: меблі розташовуються уздовж протилежних стін. Іншими словами, метод паралелі. Таке розташування підходить для приміщення у вигляді широкого прямокутника.

П –подібне: відмінний варіант для квартири студії.

Кутове: це самий універсальний варіант для приміщень будь-якого планування і розміру. Головна перевага такого розташування в тому, що всі кути в приміщенні задіяні. Це досягається за рахунок наявності кутових секцій.

Як візуально збільшити простір?

Уявімо, що ви вже визначилися з меблями і це буде кухня хай глосс, що складається з декількох секцій. Залишається правильно підібрати колір, фактуру матеріалу, щоб маленький простір зробити візуально більшим.

Віддаємо перевагу світлим, теплим, пастельним відтінкам. Темні кольори крадуть простір, а дуже яскраві в маленькому приміщенні - ріжуть око.

  • Стильним варіантом стане комбінація двох відтінків: низи – темні, а верхи – світлі.
  • Вибирайте навісні шкафчики з декоративним склом: гра світла візуально збільшує простір.
  • Відмовтеся від опуклих форм і масивної фурнітури.
  • Намагайтеся по максимуму заповнити кути, розмістивши туди тумбу або шафу Г-подібної форми.

Не поспішайте купувати всі меблі відразу. Найкраще поелементно, так ви зрозумієте, якого модуля вам не вистачає. Таким чином, ви зможете купити кухню недорого, якщо правильно підрахувати кількість необхідних стандартних і кутових секцій.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: