Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Шафа-купе: стандартний варіант або індивідуальне замовлення

Коли сім'я обростає речами, а взуттєвими коробками в будинку заставлені всі кути, значить, пора облаштовувати просторе місце для зберігання. Рішення проблеми - шафа-купе. Але яку шафу-купе купити, стандартну або унікальну? Кілька простих порад допоможуть вибрати.

  • Знайдіть місце для майбутньої зони зберігання
  • Визначте її розміри
  • Вирішіть, який вид шафи ви хочете
  • Визначтеся з матеріалами
  • Продумайте наповнення
  • Виберіть дизайн фасаду
Розраховуємо розмір

Місце для майбутньої покупки визначено. Виконуємо його виміри. При визначенні розміру треба врахувати висоту стіни, а також наявність натяжної стелі, так як остання вимагає не менше 1 см технологічного зазору, щоб не пошкодити натяжне полотно. Потім визначаємо глибину шафи. Вона може бути будь-якою, але треба пам'ятати, дверна система купе з'їдає 10 см корисного простору. Ідеально, на думку дизайнерів, 60 см. Довжину визначаємо за місцем або на свій смак, але треба враховувати, що максимальна довжина двері 90 см. Більше просто жодна фурнітура не витримає. Якщо у вас двометрова шафа, то доведеться робити три двері.

Визначаємо вид

Стандартний варіант - це окремо стоїть шафа, висотою 2,4 метра. У ньому є задні і бічні стінки. Готові меблі мобільні, але виступатиме на тлі стіни. Якщо готових рішень по вашим розмірам немає, доведеться шафа вбудовувати.

Його виконають за індивідуальним замовленням, з урахуванням конкретних розмірів і форм: прямих, кутових, діагональних. Каркасом для вбудованих меблів є стіни кімнати. Головне, щоб вони не були гіпсокартонними, так як останній не витримає навантаження. Такі меблі нерухомі і заповнює собою конструктивні ніші в плануванні квартири. Але ціна шафи-купе за індивідуальним замовленням буде вище.

Вибираємо матеріали

Профіль.

  • Алюмінієвий або сталевий? Алюмінієвий легше і естетичніше, сталевий дешевше.
  • Монорельс або роликовий система.

Монорельс надійніше, але дорожче. Роликовий більш поширений і коштує дешевше. Але, якщо щось в рейки потрапило - двері перекосить.

Матеріал внутрішньої основи

ДСП або МДФ. ДСП дешевше, але воно м'якше і не переносить вологи. Якщо раптом, не дай бог, заллють сусіди, то шафу вже не врятувати. МДФ надійніше, щільніше, але дорожче.

Фасад

Обробляють будь-якими матеріалами: пластиком, дзеркалами, піскоструминним напиленням. Його фарбують, вставляють ротанг, зображують цілі картини, фотографії.

Наповнення

Для вітальні підійдуть відкриті і закриті полиці, кілька ящиків. У шафі можна навіть передбачити місце під телевізор.

Для спальні пріоритетні штанги для одягу, полиці, скриньки.

У коридор крім усього перерахованого вище заплануйте кошика для взуття, краще більше.

У дитячих меблів передбачте більше містких ящиків для зберігання, інакше дитина завалить іграшками.

Пара практичних порад по дизайну
  • Якщо вирішили купити шафу-купе в спальню, краще вибирати світлі фасади. Вони заспокоюють і умиротворяють своїх господарів. Особливим шиком буде використовувати білий глянцевий фасад. Він додасть в спальню трохи гламуру. Підкреслить кольорові акценти.
  • Для дитячої підійдуть яскраві фасади з аплікацією або геометричним принтом. Залучіть до вибору дитини, він підкаже, що йому більше подобається.
  • У передпокої краще не використовувати скло, це непрактично і просто небезпечно. Можна вставити дзеркальні полотна, вони створять перспективу і візуально збільшать простір. Все різноманіття готових шаф-купе можна знайти в інтернет-магазині "Roomak", зробити покупку, натиснувши декілька кнопок.
шкаф купе шкаф купе шкаф купе
 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: