Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Топ-10 фактів про дивани, які допоможуть вам у виборі

Диван – це самий звичний і улюблений вид меблів для створення затишку. Але, проводячи величезну кількість часу, сидячи на ньому, ми багато чого не знаємо про цей предмет інтер'єру, в тому числі і як правильно зробити вибір.

Товариш на все життя

А ви знаєте, що в середньому за все життя ваше звичне дозвілля перед телевізором на дивані займає 11 годин?! А якщо його використовувати як спальне місце, то ще можна приплюсувати років 15-20, проведених на ньому.

З огляду на цей момент, бажано вибирати максимально зручний диван, щоб згодом не ходити до ортопеда і не витрачати гроші на таблетки від головного болю. Для цього варто протестувати його прямо в салоні – спробувати посидіти і полежати на ньому, або відштовхуючись від характеристик матеріалів, зазначених параметрів і візуального представлення.

Диван Диван Диван
Випробувач диванів

Може хтось і нехтує можливістю протестувати зручність меблів, а от раніше строго стежили за цією характеристикою конструкції. У перших десятиліттях 20-го століття навіть була створена спеціальна посада «лежака». У його обов'язки входило виявляти недоліки конструкції диванів, сидячи і лежачи цілими днями на різних моделях меблів.

Незважаючи на те, що сьогодні такої професії немає, але авторитетні виробники не забудуть згадати, що їх конструкція продумана анатомічно вірно і зручна у використанні.

Головне – наповнення

Колись лондонський жебрак знайшов в викинутому на звалище дивані гроші, на чому і розбагатів. А адже він довгий час навіть не міг уявити, на чому ночує під відкритим небом.

Дивани купити можна різні, але той, який призначений для сну, повинен бути з матрацом (мінімум 10-14 см заввишки). В якості наповнювача зараз частіше використовують:

  • Пружинні блоки.
  • Поролон і синтепон.
  • Пінополіуретан і латекс.

У блочному варіанті є бюджетний «Боннель» і незалежна система пружин «pocket spring», яка обходиться дорожче, але зате відрізняється якістю і ортопедичними властивостями. Поролон і синтепон швидко приходять в непридатність - стоншуються і деформуються, тому їх обговорювати не варто, а ось пінополіуретан і латекс навіть можуть конкурувати з блочною системою «pocket spring». Пінополіуретан, при цьому, дешевше.

17 і не межа

Всього існує 17 механізмів розкладки диванів. Найпопулярніший і звичний нам – «Книжка» і «Єврокнижка».

Останній вважається надійніше. Найпростіше розкладати систему «Клік-клак». Сучасні кутові дивани часто мають розкладки «Дельфін» і «Пума», викочування або поворотний механізм. Всі вони досить зручні. Вибір системи розкладання дивана справа суб'єктивна. Найчастіше вибирають той механізм, з яким вже стикалися.

Королівське рішення

Найвідомішій німфоманці в історії Катерині Великій часто доводилося оновлювати меблі в своїх апартаментах. В результаті вона помітила, що дивани з Італії здатні прослужити довше. Так вона оцінила якість італійських меблів і ввела у дворі моду на неї.

Зараз точно також люди покладаються на бренд, на відгуки знайомих, що не завжди виправдано.

Не в ціні справа

Раніше дивани могли дозволити собі тільки знатні персони. Але зараз все змінилося і кожен може купити цей предмет інтер'єру в доступному йому ціновому сегменті. Є дивани прямі (фото), є круглі, кутові і самої вигадливої форми. Але висока вартість не завжди говорить про те, що ця модель хороша для вас або просто якісна.

Наприклад, знаменитий дизайнерський диван, виконаний зі сталі, коштує 300 тис. доларів, але навряд чи хтось захоче довго на ньому засиджуватися, переглядаючи улюблені серіали або зовсім – подрімати.

Диван Диван Диван
Комфорт, але не дуже

Одного разу власник кінотеатру прогорів на тому, що вирішив обставити свій кінозал диванами. Глядачі були незадоволені тим, що розслаблялися і засипали під час перегляду фільму.

З цієї причини в офісах намагаються не тримати дуже м'яких диванів, що нагадують затишок домашнього вогнища. Інакше працівники і відвідувачі будуть перебувати в розслабленому стані і не зможуть сконцентруватися на робочих питаннях. Висновок – кожній моделі дивана є місце, але головне знайти відповідне.

Якщо ви маєте уявлення який ви хочете диван недорого, то загляньте в каталог нашого інтернет-магазину "Roomak", де за прийнятною ціною зможете замовити якісну модель з доставкою по Україні.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: