Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Оформляємо інтер'єр спальні в стилі вінтаж: основні прийоми і секрети

Оформляємо інтер'єр спальні в стилі вінтаж: основні прийоми і секрети

Оформляти всі приміщення квартири або будинку в стилі вінтаж дизайнери не радять. Найбільш вдале рішення - облаштування вінтажної кімнати для сну і відпочинку. При створенні інтер'єру можна використовувати як старовинне меблювання, віком в десятки і навіть сотні років, так і нові, але штучно зістарені і стилізовані меблі для спальні.

Ключові моменти вінтажної стилістики

Стиль вінтаж звертається до різних періодів часу: з кінця 19 століття по 80-і роки 20 століття. Поєднувати елементи різних епох не рекомендується - інтер'єр не зможе бути цілісним.

Не слід плутати антикваріат і вінтаж. У першому випадку мова йде про дорогі старовинні предмети, віком від 18 століття. У другому випадку - про відреставровані меблі, що імітують антикваріат: кожен предмет був у вжитку.

Меблі для вінтажної спальні

Для облаштування спальної кімнати слід замовити:

  • Кришталеву люстру;
  • Прикроватні тумбочки;
  • Оксамитові портьєри;
  • Крісло-гойдалка (плетені), пуф або стілець;
  • Будуарний столик;
  • Торшер з абажуром;
  • Велике дзеркало в старій рамі;
  • Комод;
  • Ліжко з різьбленими ніжками і балдахіном, м'яким узголів'ям.
спальни спальни спальни

Головні елементи інтер'єру (шафа, ліжко і т.д.) повинні бути «потертими» в білому відтінку або кольору світлого дерева. Може бути присутнім металеве меблювання з кованими мотивами.

По можливості, стелю варто оббити дерев'яними рейками або доповнити балками, що імітують деревину.

Декоративні елементи

Стиль вінтаж наповнений текстилем. Можна купити настінний килим, покривала, декоративні подушки. У плетені кошики і вази можна помістити засушені і покриті воском квіткові композиції.

Кольорова гама

Колір вінтажної стилістики - пастельний (білий, слонова кістка, пісочний, бежевий і т.д.). Шанувальники барвистих інтер'єрів можуть вибрати світло-рожевий, блідий блакитний, легкий кораловий або ліловий, «не кричущий» зелений.

Поверхні спальні можна обклеїти шпалерами або пофарбувати ненав'язливою по відтінку фарбою. На стінах і на текстильному декорі для пожвавлення обстановки можуть бути квіткові принти та візерунки.

Недорого купити спальню в стилі вінтаж можна в інтернет-магазині «Roomak». На ваш вибір - меблева продукція більш ніж від 20 компаній Польщі, Білорусі та України. Якщо ви не зможете знайти підходящий варіант меблів в каталозі готових виробів, буде припущено індивідуальне виробництво.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: