Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

10 ефективних варіантів, які перетворять вузький коридор в стильний "привіт"

У кожному будинку перше приміщення, в яке обов'язково потрапляють і господарі, і гості - це передпокій. Саме з того наскільки комфортно вони себе тут почувають, складається перше враження про будинок в цілому, і про його власників. Адже зустрічають, як відомо, "по одягу". При наявності достатньої площі правильно оформити цю територію нескладно. Але досить часто можна зустріти квартири і навіть приватні будинки, в яких зона передпокою обмежена вузьким коридором. І в цьому випадку необхідно знати кілька важливих правил роботи з маленькими площами.

Маленька площа: прийоми ефективної організації простору

Перше, про що необхідно пам'ятати, вибираючи меблі в передпокій, ціна і ергономіка. Краще не розміщувати в цій зоні занадто багато надлишкового декору і різних предметів. У невеликому приміщенні важливий кожен сантиметр, тому всі деталі просто зобов'язані нести якусь функцію.

Хочете правильно розпорядитися наявною площею? Тоді згадайте про базові інструментах архітекторів і дизайнерів:

  • детальне проектування із зонуванням;
  • використання кольору і світла;
  • робота з фактурою матеріалів і конфігурацією предметів.

Тому друге, що потрібно для ефективного використання невеликої площі, - увага до дрібниць. Де буде знаходитися меблева шафа і вішалка для верхнього одягу, а де дзеркало і пуф для того, щоб зняти / взути взуття? Універсальних відповідей на ці питання немає, в кожному конкретному випадку, підбирається оптимальний варіант.

По-третє, дуже важливу роль відіграє колірна гамма і стиль, в якому буде оформлятися приміщення. Для вузького коридору краще вибирати теплі, світлі тони (відтінки білого, бежевого, пастель). Вони допомагають зробити навіть маленький передпокій просторіше.

Четверте, про що варто пам'ятати: освітлення. Варто організувати його таким чином, щоб багаторазово відбите світло створювало ілюзію додаткового простору.

По-п'яте, "розширити" вузький коридор можна за допомогою глянцевих елементів на стінах і дзеркал. Закони оптики відмінно працюють в інтер'єрі, а відображають можуть бути не тільки дзеркала і окремі деталі оформлення, але і стелю, і навіть підлогу.

По-шосте, раз мова зайшла про стелю, варто вибирати такі рішення, які трохи "піднімають" горизонт, додаючи "повітря" і простору.

Сьоме правило, що дозволяє, працювати з вузькими коридорами - мінімум кордонів. "Ріжучі" простір деталі, такі, як глухі двері, варто звести до мінімуму.

спальни спальни

Найкраще відмовитися від традиційних дверей, замінивши їх конструкціями зі скляним полотном або арочними прорізами.

Восьме: приділяйте достатньо уваги вибору фактур, які використовуються в обробці матеріалів. Комбінаторні рішення ідеальні для маленьких приміщень, за допомогою поєднання різних поверхонь можна грамотно розставити акценти.

У дев'ятих, правильно вибирайте меблі. Містка шафа купе, ціна якої залежить від особливостей конструкції (наповнення) дозволить розмістити багато речей, максимально ефективно використовуючи простір.

І останнє, що важливо брати до уваги - елементи декору. Їх не повинно бути багато, але використовувати навіть в мінімалістичій стилістиці їх слід. Саме з їх допомогою можна добитися абсолютно ідеального оформлення інтер'єру.

Правильне поєднання перерахованих прийомів дозволить оформити передпокій не тільки красиво, але зробить їх максимально функціональними і комфортними.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: