Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Як облаштувати дитячу у вітальні

Багатоквартирні будинки з застарілими плануваннями часто не дозволяють зводити перегородки, щоб отримати окрему кімнату для дитини. І тоді мимоволі доводиться облаштовувати дитячу у вітальні. Як краще поєднати настільки відмінні по функціоналу приміщення?

Варіанти поділу простору

Втілення такої ідеї зажадає раціонального використання всієї доступної площі. Заради цього доведеться купити вітальню з компактним, можливо, кутовим набором корпусних та м'яких меблів. Організація двох різного призначення житлових зон - завдання нелегке, але здійсненне. Провести межу між гостьовою зоною і дитячої, відокремивши частину простору за допомогою:

  • Легких фігурних конструкцій з гіпсокартону або пластикових панелей, залишивши вільний прохід на третину або половину ширини кімнати.
  • Корпусних меблів. Невелика стінка, стелажі та шафи створюють відчуття достатньої ізольованості дитячого куточка від світла. За ними зручно розташовується спальне місце дитини.
  • Домашнього текстилю. Якщо на стелі закріпити штор карнизи, можна буде влаштувати розсувну завісу, яка відокремлює дитячу від дорослої частини кімнати.

Візуальне зонування

Дитячу зону можна виділити, піднявши її на подіум і влаштувавши багаторівневу стелю. Не менш стильно виглядає колірне зонування. Підбором різних за фактурою і відтінкам оздоблювальних матеріалів створюється ексклюзивне дизайнерське рішення. Меблі також може відрізнятися за кольором і стилю.

спальни спальни спальни

Вибираючи світлі фарби і тона, можна візуально розсунути стіни, і отримати відчуття більшого простору. Той же ефект досягається використанням:

  • Дзеркал.
  • Скляних панелей, перегородок, розсувних дверей.
  • Прозорого пластику.
  • Відкритих полиць і стелажів.

Вибір меблів

Повноцінне ліжко для підростаючого організму краще диванів-трансформерів, які не можуть забезпечити оптимальне положення і розвиток хребта дитини. Варто розглянути двоярусні варіанти обстановки, де ліжко-горище залишає місце для ігор дошкільника або комп'ютерного столу для учня, може становити єдину конструкцію з шафою.

У міру дорослішання малюка обстановку доведеться міняти хоча б частково. Актуальність раціонального використання кожного сантиметра - головний принцип, за яким підбираються дитячі меблі. Вітальня облаштовується аналогічно. Щоб мати достатньо місця для зберігання, задійте площу стін. Її аж до стелі займуть підвісні полки і високі стелажі.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: