Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Як заощадити місце і засоби, зробивши кімнату оригінальною: варіанти зонування

Зонування - функціональний розподіл простору, який допомагає економити і робить кімнату більш стильною і оригінальною. Вибираючи меблі для спальні, вітальні, кухні, дитячої, врахуйте таку можливість зробити ваше житло більш затишним. Розглянемо основні варіанти зонування, які використовуються в сучасних квартирах.

Об'єднання спальні з кабінетом

Якщо об'єднати спальню з кабінетом, вона стане більш функціональною - не тільки місце для релаксу, а й для роботи, або тільки для творчої роботи. Прокинутися і записати ідеї за письмовим столом - в цьому щось є. І все ж емоційне навантаження на місце відпочинку і місце роботи різне, тому потрібне візуальне розділення зон. Міні кабінет від зони відпочинку відокремлюють:

  • розсувними дверима;
  • шторою;
  • різницею у висоті статі;
  • меблями;
  • елементами декору.

Важливу роль бере на себе освітлення - для кожної зони воно повинно бути своє.

Об'єднання дитячої та ігрової

Дитині важливо розуміти, де грають і займаються спортом, а де сплять, одягаються, читають, відпочивають. Поділ на зони допомагає організувати дитину. Ідеально розділити дві частини кімнати стелажами з іграшками або ширмою з яскравими зображеннями улюблених героїв.

мебель для спальни мебель для спальни

Вітальня + спальня

Якщо квартира невелика і кімната всього одна, важливо знайти в ній місце для прийому гостей і для відпочинку. Для цього кімнату зонально ділять на спальню і вітальню. Відокремити дві зони можна стелажами, дизайнерськими кріслами, елементами декору. Рідше використовують ширми по всій ширині кімнати і розсувні двері. Оригінально виглядає спальня у вигляді «острівця» приватної зони, закритої ширмами або легкими перегородками, а також витончений «другий ярус» в якості спального місця. Не забувайте про освітлення і обробку кожної із зон: у кожної може бути своє підлогове покриття, колір стін, світильники, колір меблів.

Кухня і їдальня

Функціональне навантаження на кухню та їдальню різна, але можна обіграти роль кожної зони для створення загальної ідеї, пов'язаної на цей раз не з розділенням і приватністю, а з об'єднанням і відкритістю. Якщо кухню підняти на подіум в 6 см і забезпечити грамотне підсвічування, отримаємо оригінальний дизайнерський хід. Кухня буде сприйматися як сцена, де відбуваються чудеса, а господарі зможуть спілкуватися з гостями в ході готування.

В зонуванні є свій мудрий сенс: вирішивши питання оригінального дизайну шляхом зонування, ми зможемо заощадити на меблях і дозволити собі вибрати недорогі спальні, доступні за ціною дитячі меблі та меблі для вітальні.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: