Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Як зібрати кухню своїми руками

Припустимо ви хочете купити кухню і потім самостійно зібрати її. Це цілком реально !!!

Для того, щоб зібрати і встановити кухонний гарнітур своїми руками, необхідно озброїтися бажанням зробити це для себе. Також Вам знадобиться помічник (не беріть в допомогу ледачих - збірка затягнеться), зібрати шафки можна і самому, але монтувати верхні елементи і стільницю бажано удвох.

Інструменти і матеріали:

  • Перфоратор з необхідними бурами, найгаласливіший інструмент, в рідкісних випадках матеріал стіни дозволяє обійтися без нього.
  • Шуруповерт з насадками (H4, PZ1, PZ2 і інші), у кого є досвід в користуванні, можна застосовувати дриль з регулятором обертів.
  • Дриль (найчастіше можна обійтися і шуруповертом) із свердлами.
  • Електролобзик з пилками.
  • Рівень, рулетка, кутник, лінійка, олівець, струбцини, молоток, викрутки.
  • Анкера (для кріплення верхніх модулів) і саморізи, що не йдуть в комплекті (для кріплення пристенного борту, стільниці), герметик.
спальни спальни спальни
Підготовка

До моменту установки кухні вже повинна бути придбана мийка і вся, вбудована в гарнітур, техніка, під яку необхідно буде зробити необхідні отвори.

Коли все зайве з приміщення прибрано, можна приступати.

Збірка
Збірка шафок зазвичай проводиться в тому порядку, в якому вони будуть монтуватися. Якщо є місце, де можна тимчасово складати зібрані шафки, то збірку можна проводити в будь-якій послідовності. Розпакуйте деталі, ознайомтеся з інструкцією (якщо інструкція відсутня, то можна обійтися і без неї, конструкція кухонних шафок проста). Відкладіть в сторону задню стінку (ламінована ДВП 2.5-3мм), полки, фасади, упаковку з фурнітурою.

Верхні шафки. Зберіть шафка на задній площині, ставлячи деталі на торці, які будуть звернені до стіни. При стягуванні деталей виставляйте їх так, щоб передні торці деталей, які стикуються,  майбутнього шафки ідеально ліцювались (це можна зробити розслабивши кріплення і легким ударом руки домогтися необхідної якості, потім знову затягнути стяжку). Верхні і нижні торці боковин шафок повинні виступати над зовнішньою поверхнею горизонтів приблизно на 0,5-1 товщини кромки, інакше буде не естетично. Так як найчастіше для зтягування деталей застосовують конфірмати - зверніть увагу, щоб головки ховалися щодо поверхні боковин, в іншому випадку при стикуванні ящиків, між ними залишаться нерівномірні зазори (це не красиво!), І довжина гарнітура виявиться більше проектної. Коли корпус зібраний, переврніть шафку, поклавши її на передню поверхню. Візьміть задню стінку шафки і прикладіть її щоб краї по всьому перимеру рівномірно ховалися. Якщо застосовуються регульовані навіси (краби), вирежте заздалегідь під них по кутах відповідні отвори. Прибийте цвяхами (в комплекті фурнітури можуть замість цвяхів бути саморізи) стінку по одній довгій стороні (з кроком 10-15см). Перевірте діагоналі шафки рулеткою, добийтеся щоб розмір був однаковим. Вбийте цвях, щоб його можна було витягнути, ще раз перевірте діагоналі та забивайте інші цвяхи. Прикріпіть до шафки підвіси (вуха, краби, що йде в комплекті). Встановіть в шафку фурнтуру, яка залишилася.

Нижні шафки. Прикрутіть ніжки до днища шафки. Зверніть увагу, що до передніх ніжок буде кріпитися цоколь, тому краще користуватися шаблоном або відміряти однакову відстань від країв дна. Зберіть шафки таким же чином як і верхні. Перевіряйте діагоналі. Встановіть фурнітуру, яка залишилася. Якщо шафа з шухлядами, то встановіть направляючі. шухляди збираються як і шафки (не забувайте перевіряти діагоналі).

Монтаж
Як правило, спочатку монтуються верхні шафки. Якщо у вас кутова кухня, то починати монтаж потрібно з кутовогї шафки, якщо пряма - з того, що впирається в стіну.

Монтаж верхніх шафок починається з розмітки. Вставте анкер в вушко ящика і заміряйте відстань від верху ящика до центру анкера. Додайте цей розмір до розміру верху гарнітура, це буде розмір висоти для отворів. Відміряйте відстані від бока ящика, що йде до стіни, до центрів отворів вушок, відміряйте ці відстані на стіні від місця початку гарнітура, якщо впирається в стіну або поверхню фартуха, то від неї. Просвердліть отвори і за допомогою уроня, вертикально повісьте шафку. Теж саме виконайте з іншими. Якщо верхні шафки кріпляться на регульовані навіси, то спочатку до стіни кріпляться відповідні планки навісів, або шина. Після кріплення кожної наступної шафки скріпляйте їх між собою. Для цього залицюйте боки шафок між собою спереду і знизу, стисніть боковини струбцинами і скріпіть шафки міжсекційними стяжками, але найкраще скріплювати саморізами (4х30), трьома попереду (зверху, знизу і посередині на відстані близько 3 см від переду) і двома ззаду ( зверху і знизу) щоб між секція ніде не залишилися зазори. Деякі з них можна приховати за відповідними планками петель і полицями

спальни спальни спальни

Нижні шафки встановлюються в плані, згідно зі схемою розстановки секцій і прив'язок до стін. За допомогою регульованих опор модулі виставляються всі на одному рівні (якщо буде встановлюватися цоколь, то мінімальна відстань від дна до поладолжно забезпечити його монтаж) і скріплюються між собою, як і верхні.

Потім встановлюємо стільницю. Для цього необхідно вирізати необхідні отвори під мийку, побутову техніку, що проходять через стільницю комунікації. Встановіть торцеві, з'єднувальні планки (якщо такі використовуються). Всі стики, різані поверхні обробіть герметиком. Перевірте нависання стільниці над нижніми секціями (воно повинно бути однаковим), якщо все правильно виставлено, приклейте стільницю до стіни і прикріпіть її до нижніх модулів (знизу саморізами через монтажні планки по кутах шафки, між монтажка і стільницею НЕ долно бути зазорів). Коли клей висох можна монтувати пристінний борт.

Установка фасадів

Прикрутіть до дверкам петлі, і направити їх на відповідні планки на корпусі (або з відповідними планками саморізами до корпусу). За допомогою регулювальних болтів налаштуйте дверки щодо шафок і один одного.

Встановіть цоколь, мийку, змішувач, вбудовану техніку і насолоджуйтеся використанням кухонного гарнітура.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: