Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Метал або дерево: з якого матеріалу краще купувати ліжко

Багато людей при покупці ліжка стикаються з проблемою вибору матеріалу і деяких особливостей ліжка. Односпальне ліжко може бути виконане з дерева або металу. Але багато людей не знають про їх відмінності і не можуть правильно зробити свій вибір. Давайте більш детально вивчимо це питання.

Чим характерні дерев'яні ліжка

Ліжка з дерева найбільш поширені. Найчастіше вони дуже красиві. Зазвичай, для їх виготовлення використовують такі види дерева:

  • Дуб;
  • Бук;
  • Сосна;
  • Ясен.

Також, часто ліжка виготовляють не з цільного дерева, а з більш бюджетного матеріалу - ДСП. Окремі частини ліжка можуть бути виконані з іншого, дорожчого матеріалу - МДФ. Він використовується для облицювання.

Чим характерні металеві ліжка?

Багато людей вважають, що металеві ліжка незручні і некрасиві. Виникають неприємні асоціації зі старими металевими ліжками в лікарнях. Але насправді сучасні металеві ліжка мають масу переваг. Вони мають гарний зовнішній вигляд і гармонійно вписуються в будь-яку обстановку. Також, вони досить міцні. Ліжка, виконані з металу, досить легкі, так як застосовуються легкі метали, а більшість деталей всередині порожнисті.

Металеві ліжка часто встановлюють в дитячих кімнатах, так як молодші члени сім'ї часто люблять стрибати на них. Дерев'яні часто не витримують таких випробувань. Також, металеві ліжка легко чистити і мити. Завдяки спеціальній обробці, деталі не піддаються корозії.

спальни спальни

Як вибрати ліжко?

Як ми бачимо, і дерев'яні, і металеві ліжка мають свої переваги. Тому потрібно враховувати особисті уподобання. Огляньте кімнату, куди буде встановлено ліжко. Воно повинне гармонійно вписатися в обстановку, а не занадто виділятися на тлі інших меблів.

Потрібно звертати увагу і на ціни. Металеві ліжка бувають бюджетними, але вони в основному дорожче дерев'яних.

Враховуйте і те, що в металевих ліжках застосовуються підтримуючі елементи у вигляді пружин. Вони можуть провисати і з часом втрачати свою міцність. Але при належному використанні таких проблем не виникне. Позитивна сторона пружин і подібних деталей - можливість регулювання жорсткості натягу.

Дерев'яні ліжка створюють затишну обстановку. Металеві - суворіші. Не кожен готовий встановити в спальні металеве ліжко. Тому потрібно добре враховувати всі особливості кожної моделі, щоб не помилитися зі своїм вибором. Тоді двоспальне ліжко буде радувати око. І виконувати свою пряму функцію.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: