Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Нові реалії сучасності: про спальняі без вікна

Власникам невеликих квартир в новобудовах часто доводиться вирішувати непросте питання про розміщення повноцінної спальні. Простору для маневру залишається зовсім небагато, але більш за все засмучує відсутність в обраному місці ще одного вікна. Якщо це ваш випадок, засмучуватися абсолютно не варто, завжди краще спати на зручному ліжку, ніж роками тулитися на розкладному дивані.

Спальня без вікна - нова реалія нашого часу

Про такі кімнати без вікна було відомо ще з часів Стародавнього Риму. У будинках патриціїв місце для відпочинку іноді спеціально робили без вікон, щоб палюче південне сонце не заважало відпочивати і вдень. Такі невеликі кімнати називалися кубікули. Але і в північних широтах можна влаштувати прекрасну спальню без вікон. А щоб днем в цю маленьку кімнату потрапляло сонячне світло, її можна відгородити від основного простору перегородками зі склом, поставити скляні двері.

Є й інший варіант, який не потребує великих витрат. Щоб відокремити невелику спальню від решти приміщення, багато господарів малогабаритних квартир використовують щільні штори. Це цілком оригінальне і бюджетне рішення питання про спальне місце. Але тут є ще одна проблема, про яку не варто забувати - сплячій людині необхідний достатній приплив свіжого повітря. Дизайнери продумали і це питання. На ніч штору можна просто відсувати в бік. Якщо ж цей варіант не підходить, стіну боксу не рекомендується доводити до стелі.

спальни спальни спальни

Варіант зі шторою прекрасно підійде і для квартири в старому житловому фонді. Тут навіть не потрібно великої і витратної перебудови - в деяких квартирах поліпшеного планування раніше виділяли спеціальну нішу для ліжка. Легка, повітряна завіса з вуалі або іншого прозорого матеріалу відокремить маленьку спальну від основного приміщення. Можна встановити ліжко на спеціальний подіум, це виглядає незвично і красиво.

Які меблі вибрати для спальні без вікна

Незважаючи на малу площу, в такій кімнаті можна раціонально розмістити всі необхідні меблі. На кількох метрах цілком поміститься:

  • ліжко;
  • вбудована шафа;
  • тумбочка (консоль).

Перевагу варто віддавати світлим меблям, яка візуально зроблять невелике приміщення просторим.

Залишилося ще одне питання - як придбати хороші, якісну меблі для спальні? Уважно переглянувши каталог меблевого сайту, ви обов'язково знайдете довговічне, практичне ліжко, місткі шафи, зручні тумбочки.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: