Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Правила експлуатації меблів

Правила експлуатації меблів з ЛДСП

 

Для збереження якості й тривалої експлуатації меблів з ламінованої деревно-стружкової плити (ДСП) необхідно виконувати певні умови:
Забезпечте сухе та тепле приміщення.
Виберіть місце для розташування меблів далеко від дії прямих сонячних променів. Пам'ятайте, відкрите сонячне світло провокує зміну кольору виробу.
Встановіть меблі з ДСП на максимальній відстані від будь-яких нагрівальних приладів (радіатори, печі опалення, ел.обігрівачі, відкрита духовка, ввімкнені конфорки, освітлювальні прилади, гаряча пара тощо). Шкідливою температурою для меблевих фасадів є температура вища + 70°С, під її впливом відбувається деформація, відшарування та відклеювання плівки.
Захищайте меблі від потрапляння вологи на торцеві частини, покриті плівкою (оброблені механічним шляхом фаски деталей), - це призводить до розбухання ДСП. Крім того, під дією вологи покриття поверхні може змінити колір.
Будь ласка, використовуйте меблі з ДСП за прямим призначенням.
Встановлюйте тільки на рівні поверхні.
Розраховуйте навантаження, аби запобігти руйнуванню складових меблів.
Змінюючи місце розташування меблів з ДСП у житловому приміщенні, для початку звільніть їх від речей. Також рекомендується зняти дверцята та внутрішні полиці, вийняти шухляди.
Переносити меблі потрібно, міцно тримаючи їх за бокові стійки та дно, піднімаючи їх над підлогою.
Увага! Волочіння по підлозі, піднімання за верхню кришку для перенесення має руйнівні наслідки для виробу.
В разі необхідності проведення ремонту та реставрації меблів потрібно звернутися до фахівців.
Для прибирання пилу використовуйте суху серветку з м'якої тканини або спеціальну серветку «для меблів».
Не використовуйте хімічні засоби для чищення в складі яких є ацетон, розчинники фарб, пральні порошки та різні абразивні матеріали, оскільки вони можуть зруйнувати покриття.
Виконуючи ці умови, ви збережете якісний зовнішній вигляд і подовжите термін експлуатації меблів з ДСП на довгі роки.

 

Правила експлуатації меблів з дерева

Для збереження якості і тривалої експлуатації меблів з масиву необхідно виконувати певні умови:

Виберіть місце для розташування дерев'яних меблів далеко від дії прямих сонячних променів. Пам'ятайте, відкрите сонячне світло шкідливе для будь-якого натурального матеріалу.

Віддаліть дерев'яні меблі від будь-яких нагрівальних приладів (радіатори, печі опалення, ел.обігрівачі тощо)

Важливо! Одним з основних критеріїв зберігання первинної якості дерев'яних меблів є вологість і температура повітря. Комфортна вологість повітря в приміщенні, де розташовуються меблі з дерева, повинна відповідати - 45-60% при температурі 18-25 ° С.

У зимовий час під дією опалювальних приладів, а також при порушенні / виключенні вентиляції, вологість повітря значно знижується - це є головною причиною старіння меблів. З'являються мікротріщини, іноді значні і більш помітні тріщини в поздовжніх шарах деревини, що негативно позначається на зовнішньому вигляді.

Якщо вологість повітря падає до позначки 15-20%, то відповідно вологість деревини знижується до 4-5% (при нормі 8-12%). Відбувається всихання елементів меблів і, як наслідок, з'являються тріщини.

Якщо вологість повітря піднімається вище 60%, то деревина, наситившись вологою, розбухає і деформується.

Контролюючи температуру і вологість повітря, ви збережете якісний зовнішній вигляд і продовжите термін експлуатації меблів з масиву на довгі роки.

Встановлювання меблів:

Встановлюйте меблі тільки на рівні поверхні. Навантаження повинне розподілятися рівномірно і не перевищувати допустиму норму.

Догляд за меблями:

Для прибирання пилу використовуйте суху серветку з м'якої тканини або спеціальну серветку «для меблів». Допускається протирання меблів вологою серветкою, змоченою простим розчином води з додаванням мила або спеціальними миючими розчинами, що не містять спирту і ацетону.

Увага!
Бережіть меблі від впливу розчинників і інших хімічних речовин!
Не використовуйте хімічні засоби для чищення чи абразивні порошки, так як вони можуть вступити в реакцію з покриттям, пошкодити або подряпати лакове / матове покриття, що призведе до прискорення старіння дерева!
Купуючи спеціальні засоби, для чищення та догляду за меблями з дерева, звертайте увагу на їх склад.
Не залишайте пролиту воду або інші рідини на предметах меблів!
Технічне обслуговування:
В ході експлуатації меблів з масиву для збереження якості необхідно проводити регулювання петель, замків та ін. фурнітури, а також періодично підкручувати гайки, шурупи тощо.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: