Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Вплив кольору на атмосферу Вашої кухні

Приміщення в квартирі, в якому готують їжу і приймають гостей, є найбільш відвідуваним. Атмосфера, що панує в ньому, впливає на психологічне сприйняття мешканців. Комфортна фарбована кухня створює сприятливі умови для гарного настрою і здорового апетиту.

Як правильно вибрати палітру відтінків для кухні?

Невдале забарвлення порушує цілісність структури інтер'єру і здатне викликати депресію. Нерідко досить змінити деякі деталі в їдальні, щоб поліпшити її загальне сприйняття. Тому важливо ретельно вибирати забарвлення для предметів і стін в процесі планування дизайну.

При підборі стилю інтер'єру необхідно враховувати наступні моменти:

  • Для кухні, вікна якої дивляться на північ, бажано використовувати теплі відтінки. Таким чином, вона візуально буде здаватися затишнішою.
  • Якщо в приміщенні маленькі вікна, або виходять на темну сторону, потрібно виключити похмурі тони, і тим більше елементи чорного. Перевагу бажано віддавати світлим деталям.
  • Громіздкі предмети яскравого кольору візуально зменшують маленькі кімнати. В такому випадку не рекомендується планувати темні стіни, які візуально звужують простір.
  • Для больших и просторных столовых доступны эксперименты с палитрой оттенков. Но если в них недостаточно дневного света, потребуется компенсация с помощью усиленного искусственного освещения.

Забарвлення для кухні підбирають індивідуально, спираючись на її параметри, розташування і інші фактори. Рекомендується приймати до уваги відтінки, які найбільш приємні для всіх членів сім'ї, щоб не виникало розбіжності. Зазвичай в спірних ситуаціях віддають перевагу більш нейтральним кольорам: салатовому, світло-зеленому, бежевому, світло-сірому.

Гармонійне поєднання відтінків

Щоб уникнути невдач під час проведення експерименту з палітрою кольорів потрібно враховувати сполучуваність відтінків. Як показують дослідження, неправильно обрані забарвлення здатні негативно впливати на психоемоційну сферу мешканців. Доведено факт виникнення при цьому конфліктних ситуацій і пригніченого настрою. Все це негативно позначається на стані здоров'я. А у гостей може викликати неприємні асоціації і небажання відвідувати будинок.

спальни спальни

Найбільш поєднувані деталі в інтер'єрі їдальні:

  • жовтий, зелений і сірий створюють цілком гармонійні складові і можуть бути присутніми в деталях загального дизайну;
  • сірий і рожевий доповнюють один одного (бажано мінімізувати рожевий відтінок і не застосовувати занадто темний тон сірого);
  • чорний в ідеалі поєднується з білим і дуже світлим відтінком (чорний колір повинен бути присутнім в мінімальній кількості, щоб не створювати гнітючу атмосферу);
  • червоний краще замінити вишневим або малиновим (в невеликій кількості він має право на існування в комплекті з більш нейтральними кольорами);
  • білий можна дозовано розбавляти будь-якою колірною гамою.

Гармонійне оформлення їдальні забезпечує найсприятливіші умови в житлі. Затишна фарбована кухня, купити яку можна за найпривабливішою ціною, створить дивовижну атмосферу для всіх домочадців. Психологічне здоров'я, самопочуття мешканців безпосередньо залежить від якості матеріалів меблів і гармонії дизайну.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: