Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Що робити, коли на кухні мало місця

Майже завжди радість від покупки квартири затьмарюється тим, що не виходить облаштувати своє житло так, як хочеться. Основною проблемою багато новосели вважають маленькі кухні, де насилу вміщаються навіть меблі. Якщо холодильник і кухонний гарнітур ще вдасться розмістити, то для обідньої зони зовсім не залишиться місця. Але ж хочеться мати таке місце в квартирі, де можна зібратися всією сім'єю або влаштувати дружні посиденьки! Насправді таке можливо, якщо докласти трохи фантазії і скористатися порадами дизайнерів.

Обідній стіл переносимо в вітальню!

Якщо кухня маленька і площа квартири дозволяє, найпростіше перенести стіл у вітальню. Таким чином у вас вийде окреме місце, де можна готувати, і окремо - обідня зона. Якщо у вас квартира-студія, то такий варіант буде самим ідеальним.

Якщо готові на радикальні заходи і планування дозволяє це зробити, кухню з вітальнею об'єднують. Візуально виділити обидві зони можна за допомогою розсувної перегородки, арки. Дуже вдало виглядає, якщо підлогове покриття в кухні і вітальні зробити різним. В якості одного з варіантів підлоги в кухні викладають плиткою, а підлога у вітальні - ковроліном або паркетною дошкою.

Використовуйте підвіконня

Якщо замість підвіконня зробити широку стільницю, то його можна використовувати як обідній стіл, а не тільки для того, щоб там стояли вазони з квітами. Щоб приміщення виглядало легко, виберіть ковані стільці або з прозорого пластика. Хорошим рішенням буде використовувати розкладні стільці, які в складеному стані не займають багато місця.

кухни кухни кухни

Якщо ви вирішили облаштувати обідню зону замість підвіконня, то слід звернути увагу на наступні моменти. Традиційні штори в кухню повісити не вийде, так як вони будуть заважати. Якщо під вікном знаходиться радіатор опалення, стільниця може перешкодити циркуляції гарячого повітря. Якщо його не виходить перемістити в інше місце, над радіатором роблять отвори для кращої циркуляції.

Правильно розташовуйте меблі на кухні

Якщо ви є власником однокімнатної квартири, це зовсім не привід відмовлятися від затишної обідньої зони. Для цього потрібно купити кухню і розмістити її так, щоб можна було в кімнаті розмістити обідній стіл, наприклад:

  • якщо кухня вузька і довга, гарнітур розставляють уздовж стіни, а біля протилежної стіни - обідній стіл;
  • якщо приміщення квадратне, кухню розташовують в одному кутку, а обідню зону - в іншому, який вільний.

Щоб на маленькій кухні знайшлося місце для обідньої зони, замовляйте за індивідуальним дизайном сучасний кухонний гарнітур з додатковими можливостями: відкидні або висувні робочі поверхні або полиці-трансформери.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: