Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Топ-5 помилок в оформленні спальні

Спальня - це місце, де не повинно залишати відчуття повного комфорту. Тут хочеться усамітнюватися, відпочивати, любити. Але неправильний інтер'єр не дає розслабитися і налаштуватися на сон. Дізнайтеся популярні помилки в оформленні спальні і не допускайте їх.

Неправильне розміщення ліжка

Односпальні або двоспальні ліжка бувають найрізноманітнішими. Але, вибираючи оптимальну модель для своєї спальні, пам'ятайте про правильне їх розміщенні. Людина, що лежить повинна бачити, як змінюється світловий день за вікном, і хто заходить до кімнати.

Невірно: узголів'ям до вікна, впритул до зовнішньої стіни кімнати (вона холодна), прямо біля входу в спальню, на одній лінії з дверима.

Розташування дзеркала навпроти ліжка

Встановлюйте дзеркало в спальні з урахуванням особливостей психофізіології. Від цього залежить якість сну і відчуття комфорту. На думку фахівців, при неправильному місці відбивають людина відчуває себе вранці розбитим.

Невірно: лежачи на ліжку, ви бачите своє відображення. Ще помилка по фен-шуй - дзеркало навпроти входу або вікна.

Захаращення меблями

Основні предмети меблів для спальні - ліжко, тумбочки, шафа. При наявності вільного місця додають приліжковий столик, крісло для читання, полки, пуф, комод. Актуально правило: чим більше видно підлога, тим просторіше здається кімната. У маленькій спальні дизайнери радять використовувати меблі на ніжках або підвісну.

Невірно: тумбочка впритул до шафи, відсутність простору для переміщення, велика кількість декору і аксесуарів.

спальни спальни спальни

Недоречна палітра відтінків

В розслабляючому інтер'єрі краща тепла пастельна гамма. Ніжно-кораловий, бежевий, світло-зелений - такі кольори дають відчуття безпеки. Також рекомендовані шоколадні, охристі, коричневі відтінки. Для маленької спальні особливо актуальна обробка зі світлою палітрою.

Невірно: яскрава, насичена гамма - жовтий, оранжевий, червоний. Не варто змішувати безліч кольорів, це погіршує зорове сприйняття і перевантажує очі.

Непродумане зберігання одягу

Хаотично розкладені речі по кімнаті «крадуть» простір. Бажано виділити вбиральню зону і встановити там систему для зберігання одягу. Замовте популярну шафу-купе з дзеркальними фасадами. Якщо ліжко стоїть навпроти, краще вибрати дверцята з фотодруком.

Висновок: інтер'єр спальні повинен бути не просто стильним, а зручним і функціональним для вас. При правильному використанні сучасні меблі в цьому допомагає і економить місце. Так, двоспальне ліжко може бути доповнено ящиками для білизни, приліжковими тумбочками - підставками для книг, шафою - дзеркалами з підсвічуванням по периметру для зонування простору.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: