Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

5 помилок в інтер'єрі спальні, які заважають ідеальному відпочинку

Створити оригінальний і красивий інтер'єр спальні буде значно простіше, якщо не допускати помилок властивих іншим. Які золоті правила дизайну порушують найчастіше?

Давайте разом розглянемо основні помилки при оформленні інтер'єру спальні, які заважають повноцінному відпочинку.

Помилка перша: відсутність простору

Обмежена площа спальні, її перевантаженість меблями та іншими предметами - біч більшості типових квартир, і частий недолік в значній кількості будинків, виконаних за індивідуальним замовленням. Особливо яскраво це проявляється, якщо в одному приміщенні змушено поєднуються функції різних. Але ж і в таких умовах оформлення спальні недорого можна зробити таким, що в цьому приміщенні захочеться проводити весь час.

Як вирішити. Не варто забувати, що спальня - місце відпочинку, і це її найголовніша функція. А для того, щоб він був повноцінним, необхідне свіже повітря, прохолода, простір. Приберіть все зайве, для зберігання постільних речей використовуйте місткі вбудовані шафи-купе, висувні ящики в ліжку. Тумба - максимум того, що повинно бути в цій кімнаті крім спального місця.

Помилка друга: неправильно підібране освітлення

Розкішна люстра, відповідна загальній стилістиці інтер'єру, безумовно, стане прикрасою. Але часто центральне освітлення є єдиним, а це невірно.

Як вирішити. Для повноцінного відпочинку ніякого світла не потрібно взагалі. І щоб в кімнаті під час сну було максимально темно, використовуйте щільні штори і системи блекаут. А ось підготовка до сну повинна проходити при м'якому не дуже дратуючим очі освітленні. Додаткові настінні світильники, підсвічування ліжка, стелі або певних зон допоможе створити затишну атмосферу.

спальни спальни
Помилка третя: занадто яскраві тони і деталі в інтер'єрі

"Де світло, там і колір". Прихильники модних стилів в дизайні, звичайно, вільні вибирати те, що відрізняється оригінальністю, буквально впадає в очі і залишає максимально яскраві враження. І це у випадку з оформленням спальні чергова помилка.

Як вирішити. Психологи настійно рекомендують використовувати в оформленні спальні м'які пастельні відтінки, і частіше холодні. Приміщення повинно сприяти розслабленню, давати відпочинок нервовій системі, дозволяти відновитися. Ніяких яскравих кричущих деталей, навіть картини на стінах краще підбирати нейтральні.

Помилка четверта: неправильне використання дзеркал

Як не дивно, з деякими прийомами візуального збільшення простору в спальні треба бути вкрай обережними. Виявляється, спостерігати власне відображення в дзеркалі подобається людині тільки перші кілька днів. Потім дзеркальна стеля або дверцята шафи купе, в яких буде присутній "хтось" стануть постійним джерелом роздратування і збожеволіють налаштуватися на сон.

Як вирішити. Просто відмовитися від використання дуже великих дзеркал, в які можна виглядати, не встаючи з ліжка. Для зорового збільшення площі використовувати колір, фактуру матеріалів, освітлення. А дзеркало розмістити в більш "правильному" місці, наприклад, над тумбою.

Помилка п'ята: невдалий вибір ліжка і його розташування

Це одна з найсерйозніших помилок, що визначають не тільки саме оформлення інтер'єру спальні, але і її функціональність. Якщо спальне місце не дає відчуття комфорту, воно організовано неправильно. Справа може бути в моделі ліжка або місці його установки, з'ясувати причини можна тільки методом проб і помилок.

Як вирішити. Більш ретельно вибирати ліжко, і перш ніж купити спальню більш уважно підходити до вибору місця розміщення кожного окремого предмета. Не обов'язково діяти відповідно до законів фен-шуй, досить, якщо під час відпочинку ви будете відчувати себе захищеними. Безпека - те, до чого прагне наша свідомість і наша підсвідомість.

Попереджений значить озброєний

Отже, тепер ви знаєте все про основні помилки при оформленні інтер'єру спальні. А, значить, зумієте їх уникнути. І відпочинок, і сон у вашій спальні будуть повноцінними і здоровими.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: