Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Принцип трикутника: ергономічне рішення для планування кухні

Дизайнери часто стикаються з ситуацією: начебто і кухні просторі, але чомусь не виходить грамотно спроектувати робочі поверхні, зручно розмістити побутову техніку. Наважуючись на ремонт, багато власників роблять одні й ті ж помилки: не замислюються про ергономіку простору.

Задіємо принцип трикутника

Від правильного зонування залежить, наскільки зручно буде господині готуватиме і приймати гостей. За правилами ергономіки потрібно грамотно організувати робочий трикутник. Від відстані між умовними точками трикутника залежить, наскільки сильно буде втомлюватися людина, що займається приготуванням їжі і прибиранням приміщення.

Трикутник має три вершини: плита, мийка і холодильник. Сумарна відстань між ними не повинна перевищувати 6 метрів, і бути менше, ніж 3 метри. Якщо простір необхідно економити, не впишитеся в потрібні параметри, то доведеться постійно зачіпати меблі, травмуватися об кути. Якщо ж буде більше рекомендованих 6 метрів, то доведеться здійснювати регулярні забіги між стратегічно важливим обладнанням.

Важливо в робочий трикутник вписати мінімум дві робочі поверхні. Тому не варто обмежуватися тільки тією площею, яка передбачена кухонним гарнітуром. Шукайте можливість організувати для свого комфорту ще одну робочу поверхню. Це можна зробити за рахунок підвіконня або барної стійки.

Оптимізуйте робочу поверхню

Рекомендується залишати на робочій поверхні тільки ті побутові прилади, якими ви користуєтеся щодня. Наприклад, міксер або мультиварка. Чим рідше використовуєте якусь техніку, тим далі можна її прибрати. Припустимо, що електрична м'ясорубка задіюється максимум два рази на місяць. При такій інтенсивності експлуатації, її можна прибрати в дальню шафу або взагалі на стелаж в комору.

кухні кухні кухні

Якщо техніку можна закріпити на кронштейнах - зробіть це. Але обов'язково враховуйте зростання тих, хто найчастіше буде користуватися мікрохвильовкою або духовою піччю. Не підвішуйте занадто високо, якщо в будинку є школярі, яким регулярно доводиться самостійно розігрівати собі обіди.

Куди звернутися

Якщо ви вирішили купити кухню, то зверніть увагу на наш інтернет-магазин Roomak. Тут можна замовити гарнітур, кухонний куточок та інші меблі в єдиному стилі. Можливе виготовлення під замовлення за індивідуальними розмірами. Вбудовані меблі і техніка будуть виглядати гармонійно, розміщуватися з урахуванням вимог ергономіки.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: