Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Шафа-купе як обличчя всієї квартири

Передпокій, як тільки ми відкриваємо двері квартири, розповідає дуже багато про інтелект, смаки, вміння (або невміння) створити атмосферу максимального затишку і комфорту. Безумовно, дорогі меблі передпокій, особливо якщо його площа значних розмірів, зробить грандіозним.

Але що якщо ні габарити, ні бюджет такого не дозволяють? Тоді вибираємо оптимальний варіант і робимо передпокій привабливим і стильним за допомогою шафи-купе. Варіант безпрограшний, практичний і дуже популярний.

Вибираємо шафу-купе для вітальні з урахуванням наступних елементів:

  • матеріал;
  • розміри;
  • двері;
  • внутрішній зміст;
  • колір.

Матеріал: ДСП або МДФ?

Ці акроніми хоч і звучать загадково, являють собою подрібнену, потім висушену і спресовану з додаванням спеціальних клеїв деревину. ДСП дешевше, зате МДФ вважається екологічно бездоганною, на відміну від першої, не боїться вогкості і, що суттєво, прослужить набагато довше.

Розміри: об'єктивні і від нашого вибору залежить незначно

Розміри шафи безпосередньо залежать від розмірів передпокою. Використовуйте маленькі хитрощі, щоб зробити його більшим, але багато не виграєте. Наприклад, поставте вбудовану шафу. В цьому випадку у ній не буде стін, підлоги і стелі. Вони замінюються природними елементами передпокою. Ціна - нижча, але кріпитися така шафа буде безпосередньо до підлоги і стелі передпокою. Вбудований він буде намертво, його не перенесеш. Якщо не шкода оздоблення - встановлюйте. Така шафа (на відміну від корпусної) буде об'ємнішою.

спальни спальни спальни

Двері: звичайні і ширяють

Двері у всіх шаф-купе розсувні. Традиційні - нижнього кочення. Вони неекономічні, тому що забирають приблизно 10 см глибини шафи. Сучасний варіант - навісні двері. Для них обов'язково потрібен каркас, тому що такі двері «їздять» по кромці стелі, повністю закривають шафа і створюють видимість ширяння. Виглядають дивовижно, особливо якщо повністю закриті дзеркалами. До речі, потурбуйтеся, щоб дзеркала були покриті спеціальною плівкою, що забезпечує павутину, а не море осколків, якщо його розіб'ють.

Внутрішній зміст: справа смаку

Які полки, вішалки, ящики вбудувати в шафу - вирішувати вам. Є хіба що невеликі практичні рекомендації. Вважається, що оптимальна глибина становить 60 см. Такий розмір не дає одягу зім'ятися. Верхню полицю розміщуйте на висоті 100 - 120 см від підлоги.

Ширина висувних ящиків не повинна перевищувати ширину дверей. Передбачте висувні взуттєвниці - все-таки передпокій. В цілому, продумайте внутрішнє облаштування шафи так, щоб зручно було дотягнутися до кожної в ньому речі.

Колір: в гармонії з передпокоєм

Вибирайте світлі тони. Вони добре відображають навіть слабку освітленість і роблять передпокій (а це найменш освітлене місце в квартирі) візуально просторішим. Якщо віддасте перевагу шафі пастельних або темних тонів, світло доведеться зробити яскравішим.

Не бійтеся експериментувати, але вибирайте ретельно - недорогий передпокій цілком доступний навіть при обмеженому бюджеті. При цьому, якщо все робити як треба, він буде виглядати гідно і свідчити про добрий смак.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: