Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

4 поради для проектування ідеальної кухні

Мабуть, кухня - це найзавантаженіше приміщення в будь-якій квартирі. Сучасна кухня вміщує багато техніки і меблів. Важливо грамотно розмістити всі предмети, щоб потім було зручно користуватися технікою. Можна купити кухню, сконструйовану дизайнером або самостійно продумати планування. Наступні поради допоможуть при проектуванні.

Робочий трикутник

На кожній кухні можна виділити три основні зони:

  • Зберігання (холодильник);
  • Попередньої обробки продуктів (стільниця і мийка);
  • Готування (плита).

Вважається, що під час приготування їжі, людина переміщається по приміщенню по маршруту: зберігання - зона попередньої обробки продуктів - плита. Це і є робочий трикутник. Ніщо не повинно заважати на шляху на цьому маршруті. Відстані між зонами повинні бути мінімальні. У разі проектування прямої кухонної зони треба розташувати саме в такій послідовності: зберігання, обробка, приготування.

При проектуванні кухонь дуже важливо дотримуватися правила робочого трикутника, це допоможе мінімізувати зайві пересування по кухні.

Багаторівневе розміщення

При проектуванні кухонь дуже важливо дотримати баланс між наявністю робочих поверхонь і шаф. Це питання постає дуже гостро на маленьких кухнях.

Використання високих колонок допомагає вирішити цю проблему. Одна колонка може вмістити в себе:

  • мікрохвильову піч;
  • духову шафу;
  • 2 кухонних шафи.
кухні кухні кухні

Дотримання дистанції при розстановці

Майже поруч з будь-якою технікою необхідно залишити шматок вільної робочої поверхні з тих чи інших міркувань. Плиту або варильну поверхню краще не розміщувати поблизу стіни або шафи. Під час готування звідти будуть летіти жирні бризки, які може бути складно відтерти з деяких поверхонь.

Не варто розміщувати техніку і мийку впритул одне до одного. З мийки буде бризкатися вода, яка зовсім не потрібна на плиті.

Посудомийна машина повинна стояти поблизу раковини

Посудомийну машинку краще поставити ближче до центру гарнітура, але впритул до мийки. Так буде простіше тягнути підведення води і завантажувати її. Підхід до машини повинен бути вільним з обох сторін, щоб посудомийну машину було легко розвантажувати, відразу розставляючи посуд по своїх місцях.

Всі ці прості поради дуже легко врахувати при плануванні кухні. Якщо необхідна недорога кухня, купити її можна в нашому інтернет магазині Roomak. Фахівці магазину допоможуть з проектуванням кухонь з індивідуальними розмірами або підбіркою модульної кухні.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: