Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Як облаштувати комфортну і зручну кухню: основні правила

Будь-яка кухня повинна бути не тільки красива, але й максимально зручна, адже саме на кухні багато хто проводить багато часу. Це і приготування їжі, і сімейна вечеря, і посиденьки з гостями. Тому при ремонті потрібно задуматися про грамотне облаштування, щоб там було максимально комфортно.

кухни кухни кухни

 

Як ефективно використовувати площу

 

Проблема багатьох квартир, особливо старих "хрущовок" - це дуже маленька кухня. В них буквально немає місця, щоб розвернутися двом людям. Тому питання грамотного облаштування стоїть дуже гостро. Але кухні можуть бути компактні та зручні.

Спершу вам потрібно визначитися, які основні елементи повинні бути:

  • холодильник;
  • духова шафа;
  • варильна поверхня;
  • мікрохвильовка;
  • витяжка;
  • посудомийка і т.д.

 

Всі ці елементи потрібно продумати заздалегідь. Адже від їх кількості та розташування будуть залежати і особливості кухонної стінки. Її краще замовляти індивідуально. Крім розмірів, потрібно вказати, як і де буде встановлена побутова техніка, раковина та інше.

 

Які меблі краще?

 

При замовленні стінки більшість в першу чергу орієнтуються на вартість. Зрозуміло, це важливий аспект, але в першу чергу потрібно подумати про якість матеріалів. Навіть за невеликі гроші можна вибрати гарну стінку.

Корпусні меблі з ДСП найбільш популярні, так як вони недорогі, якісні і легко збираються. Корпус цілком може бути виконаний з цього матеріалу. Але краще вибирати ламіновані ДСП. Тоді меблі не будуть набухати від води або при високій температурі біля плити або духовки.

Але ось лицьові панелі краще вибирати не ламіновані, а фарбовані або покриті пластиком. Плівка за кілька років через тепло і вологу почне відшаровуватися. Саме тому від неї вже відмовляються і віддають переваги МДФ.

 

На що звертати увагу

 

Вибираючи меблі варто враховувати сучасні тренди. Зараз вже не в моді принти на меблях. Квіти, яскраві візерунки, фрукти та інші малюнки на дверцятах і панелях — це вже не тільки не модно, а й без смаку. Тому краще вибирати однотонні варіанти або ж комбіновані з декількох кольорів.

Відмовтеся від марних полиць або висувних ящиків в незручних місцях, якими ви не будете користуватися або ж будете збирати там мотлох. Ви можете купити кухню без непотрібних елементів, при цьому заощадивши. Адже чим більше полиць або ящиків - тим вища буде загальна вартість кухонної стінки. Також вибирайте більш сучасні механізми для ящиків.

Якщо ви будете враховувати ці рекомендації - ви зможете замовити хорошу і комфортну кухню, яка буде приносити вам тільки позитивні емоції.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: