Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Коли краще мати шафу, а коли - гардеробну?

Багато дизайнерів і фахівці вважають, що гардеробна навіть невеликого розміру набагато краще звичайної шафи. Однак основна проблема — це необхідність певної площі для її облаштування.

 

Переваги та недоліки гардеробних

 

Це мрія всіх жінок, адже в такому приміщенні вміщається все необхідне і навіть більше. Сюди поміститься навіть домашнє начиння, пилосос і дошка для прасування. Всі речі знаходяться під рукою і знайти необхідну набагато простіше, ніж в шафі. Ще одна перевага — це можливість позбутися від шаф в інтер'єрі, звільнити місце, зробити дизайн квартири мінімалістичним.

Однак є величезний мінус — це те, що для її облаштування необхідно набагато більше місця, ніж для шафи. Адже необхідні не тільки вішалки, полиці, а й певний простір, щоб можна було спокійно заходити всередину приміщення. Тому якщо в розпорядженні зовсім небагато площі, найкраще монтувати вбудована шафу купе, купити який можна на замовлення або в готовому вигляді. Однак якщо є близько 5 квадратних метрів, то цієї площі цілком достатньо, щоб облаштувати повноцінну гардеробну.

кухни кухни кухни

Для того, щоб визначитися з площею приміщення, необхідно зрозуміти, чи буде виготовлятися гардеробна під замовлення, або купуватися готова конструкція. Для маленьких кімнат, з метою економії простору, найкраще вдаватися до послуг меблевих компаній, які виготовляють гардеробну під замовлення.

 

Як заощадити простір в квартирі?

 

Для економії простору в гардеробній, можна вдатися до деяких хитрощів:

  • не облаштовувати дверцята всередині. Незважаючи на незначну кількість площі, яку вони займають, щоб відкрити дверцята необхідно місце;
  • у вузьких гардеробних найкраще замінити ящики на кошики і коробки. Ідеальний варіант — це П-образна гардеробна, яка дозволяє з максимальною ергономікою розташувати весь необхідний одяг;
  • бажано передбачити антресоль, де будуть зберігатися сезонні речі.

 

Якщо ж мова йде про невелику хрущовку з однією кімнатою, гардеробна — неприпустимий варіант, так як кожен сантиметр на рахунку. Тому ідеальний вибір — облаштувати на місці комори або ніші вбудовану шафу купе.

Однак в такому випадку заощадити кошти не вийде, адже доведеться монтувати полиці і наповнення всередині існуючого простору. Доведеться розщедритися і виготовити начинку шафи під замовлення.

Вбиральня — це не розкіш, а хороший варіант для зберігання речей. При цьому кожен предмет одягу вдається легко відшукати. Це економить час. При бажанні всередині можна передбачити зону для прасування одягу та навіть нішу для взуття, сезонних речей.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: