Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Як вдало вибрати кухонний гарнітур

Ключовим місцем в будинку є кухня. Це особливе місце, де киплять всі процеси, а ввечері за столом збирається вся родина. Безумовно, до кухні висуваються багато вимог: функціональність, безпека, простір. У дизайні цієї кімнати все починається з вибору кухонного гарнітура. Адже кухні бувають різні: чорні, білі, червоні, але головне не відтінок фасадів, а те, на скільки меблі функціональні та гармонійні.

Підбір варто почати з невеликого підрахунку: кількість членів сім'ї та розмір площі приміщення. Виходячи з цих цифр, підбирається кухонний гарнітур, який може бути різних форм. Кухня може бути П-кутовою або лінійною, острівною або квадратною. Як би вам не хотілося, але на маленькому просторі неможливо розмістити острівну кухню, аналогічно, як в довгій, але у вузькій кухні - куточок квадратної форми. Розмір площі і форма приміщення грають ключову роль.

 

Яку кухню вибрати для маленького простору

 

Почнемо з маленького простору, так як тут найбільше виникає питань. Найоптимальніші стилі оформлення - це: мінімалізм, хай-тек, лофт, техно, скандинавський. Колірна гамма - світлі тони: білий, сірий, бежевий, ніжно блакитний, фіолетовий. Наприклад, світлі стіни і меблі на 2-3 тони темніші. Не варто вибирати надто темні або яскраві фасади. Чорні, шоколадні відтінки виключаються. Темні кольори візуально крадуть простір, а яскраві втрачають свою привабливість в маленькому просторі.

кухни кухни кухни

Тип кухні - лінійна або кутова. При цьому проектуючи кухонний гарнітур, важливо не забути про скляні фасади і відкриті полиці, які роблять навісні шафи не такими громіздкими. У маленькому просторі важливо задіяти всі зони і кути, включаючи зону під підвіконням.

Залишається визначитися з фактурою фасадів: глянець або матова поверхня. Перший варіант візуально розширює простір, але головне не переборщити. Таким чином, для маленької кухні найоптимальнішим варіантом послужать кухонні гарнітури в світлих тонах лінійного або кутового типу.

 

Кухонний гарнітур для великої кухні

 

На великій кухні — свобода вибору. Тут красиво виглядатиме острівна кухня, у вигляді букви G або півострова. Аналогічно можна експериментувати з кольором, поєднуючи 2-3 тони. Оптимальний варіант - світлий верх і темний низ. Використовувати можна як світлі, так і темні тони. Таким чином, купити кухню для великого простору не складе ніяких проблем.

З усього вище сказаного випливає, що кухонний гарнітур підбирається з урахуванням розмірів і конфігурації кімнати.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: