Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Кухня мрії – це просто: специфіка, основні етапи виконання вимірів

Отже, ви вирішили придбати нову кухню. Вибір меблів відображає характер, спосіб життя та індивідуальність її власника. Зовнішній вигляд, функціональність і зручність вашої кухні безпосередньо залежатиме від її вірних вимірювань. Тому, давайте виділимо три основні етапи створення кухні вашої мрії:

 

  • Планування.
  • Виміри.
  • Деталі та нюанси.

 

кухні кухні кухні

 

Планування.

Насамперед вам необхідно намалювати план приміщення, в якому розташовуватиметься кухонний гарнітур. Чим докладнішим і точнішим ви намалюєте та відмітите на плані всі деталі (труби комунікацій, проекції вікон та дверей, розведення електрики, ніш та виступаючих кутів) – тим краще та вдало впишеться кухня в інтер'єр.

 

Виміри.

Перед виміром потрібно ретельно продумати і накидати на плані розташування кухонної техніки: холодильника, варильної поверхні або плити, духовки, мікрохвильової печі, посудомийної машини. Запишіть розміри кухонних приладів – їх глибину, ширину та висоту – це допоможе уникнути неприємних сюрпризів, наприклад, надто маленького отвору під мікрохвильову піч чи витяжку.

Приступаючи до вимірювань одразу потрібно врахувати, що стіни можуть мати кривизну, непомітну на перший погляд (в ідеалі кути стін мають бути 90 градусів) – тому слід заміряти стіни завширшки як мінімум двічі: на рівні майбутньої стільниці, а також на рівні верхніх кухонних шаф. Зробити це слід від кута до кута стін. Стандартна ширина стільниці становить 600 мм, саме на таку відстань відступаємо від стін - якщо ваша фантазія не передбачила інший, нестандартний варіант.

Всі деталі, що виступають зі стін, такі як труби, виводи під розетки, вентиляційні короби і т. д., слід врахувати, відзначити на плані їх розміри і виміряти відстань від них до кутів, а також висоту від підлогового покриття.

Дуже важливий момент – вікна та двері в приміщенні. Потрібно зрозуміти, чи кухонні меблі не заважатимуть їх відкриттю, чи не завадить розташування навісних шаф природному освітленню.

 

Деталі та нюанси.

Потрібно вирішити, яку висоту кухні вам хотілося б - під саму стелю, чи ні. Враховуйте тип стельового покриття - наприклад, натяжна стеля вплине на виміри висоти ваших кухонних меблів. Слід розуміти, що потрібно залишити невелику відстань між навісними шафами та стелею - для безперешкодного монтажу меблів, і щоб уникнути псування стелі.

Можливо, у приміщенні вже викладено чи встановлено кухонний фартух? Слід заміряти відстань від верху фартуха до стелі, і від низу до підлоги, також потрібно враховувати його товщину і форму. Майте на увазі, що фартух повинен бути висотою від 520 мм – для зручності користування.

Звичайно, врахувати стільки нюансів, деталей, особливостей – справа непроста, але все у ваших руках. Зате тепер купити кухню буде простіше простого – адже ви озброєні всіма необхідними знаннями для її планування та виміру!

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: