Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Оформляємо диванну групу по-новому

У нашій культурі міцно засів стереотип про те, що всі меблі в будинку повинні розташовуватися суворо вздовж стін, а зробити перестановку - значить відсунути диван від однієї стіни і присунути... до іншої. Проте все більше людей, як дизайнерів, так і власників житлових приміщень, відмовляються від такого вузького погляду на розміщення меблів у вітальні. Ми пропонуємо Вам розсунути традиційні рамки та подивитися на питання розташування диванної групи неупереджено. Адже якщо ви заздалегідь вирішите, як найкраще розставити меблі, для вас не буде проблемою купити диван потрібного розміру або форми і органічно вписати його в простір кімнати.

 

диван диван диван

 

Отже, продумуючи зону відпочинку, ми можемо йти кількома шляхами:

 

Від центру убік. Що буде у центрі приміщення? Найчастіше там знаходиться телевізор, але може бути, наприклад, камін або щось ще, навколо чого будуватиметься весь інший інтер'єр. Диван та крісла будуть розташовані навколо з урахуванням відстані для вільного проходу між ними. Таке розташування підкреслить смисловий центр кімнати і створить затишне "обрамлення".

Від великого до дрібного. Визначте місцезнаходження найбільшого предмета меблів (дивана), а дрібніші (крісла) розташуйте "обличчям" до нього. При цьому пам'ятайте, що у просторих віталень (від 30 квадратних метрів) диван має повне право розташовуватись у центрі приміщення, розділяючи його на зони.

Від розміру кімнати. Для невеликої кімнати намагайтеся вибрати менший диван. Крісла, також невеликого розміру, розташовуватимуться з боків від нього, візуально подовжуючи приміщення. Пам'ятайте, що диванна група повинна займати трохи більше 2/3 площі кімнати.

Від ситуації. Напевно, найпрактичніший шлях вирішення проблеми розміщення меблів. Сьогодні Ви налаштовані на спілкування у компанії друзів, а завтра плануєте провести вечір за переглядом фільму? У першому випадку вам потрібно дивитися один на одного, а в другому – в одну точку. То чому б не спланувати свою вітальню таким чином, щоб меблі можна було переміщати? Подумайте заздалегідь 2-3 альтернативні варіанти розміщення на різні випадки і купуйте дивани та крісла з розрахунком на їхнє переміщення.

Що б Ви не обрали, пам'ятайте, що є основні правила, які засновані на зручності та здоров'язбереженні, і порушувати які ми не радимо. На що слід звертати увагу:

 

  • на вільний простір. Головне правило – воно має бути. Відстань між меблями краще залишити такою, щоб можна було вільно витягнути ноги або пройти до вікна. Не вибирайте надто великі меблі для невеликого приміщення, не намагайтеся створити затишок за рахунок більшої кількості меблів, інакше є ризик отримати захаращення простору.
  • освітлення (якщо це робочий простір, наприклад, Ви використовуєте крісло для читання, то світло має падати спереду або ліворуч).
  • взаєморозташування значних об'єктів (найголовніше - чи видно з дивана телевізор, чи крісло не закриває радіатор опалення, що може завадити прогріву кімнати в холодну пору року).

 

В іншому – дійте, поєднуйте, міняйте місцями та головне – не відмовляйте собі в задоволенні експериментувати!

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: