Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Ділити чи не ділити: ось у чому питання!

Багато хто зіштовхується з ситуацією, коли квадратних метрів житла явно мало, а хочеться, щоб у кожного з членів сім'ї був свій окремий простір. І тут нам допомагає зонування, адже з однієї кімнати можна зробити затишну спальню та комфортну вітальню. Оскільки просто купити диван недостатньо для того, щоб поділити кімнату на багатофункціональні зони.

 

диван диван диван

 

Для початку приступаємо до проектування. Інтернет рясніє програмами, що допомагають самостійно робити проект. Однак є моменти, які слід врахувати:

 

  • оскільки вітальня та спальня грають різні ролі, потрібно визначитися, яка із зон буде домінувати та виділити під неї велику площу;
  • хоча ці ролі й різні, зони мають бути оформлені в одному стилі, щоб уникнути потенційного дискомфорту;
  • зона спальні повинна розташовуватися ближче до вікна і, бути віддаленою від входу, оскільки двері, що постійно відкриваються, будуть заважати комфортному відпочинку;
  • слід уважно продумати якість та кількість меблів. На порівняно невеликій площі захаращення бути не повинно.

 

Наступним етапом визначається з перегородкою між зонами, щоб вона вирішувала завдання розподілу простору. Тут все залежить від фантазії та коштів. Матеріали для перегородки можуть бути різними:

 

  • Гіпсокартон, дерево, скло та інші тверді поверхні. Матеріал залежить від того, наскільки надійно ви хочете приховати від сторонніх очей спальну зону;
  • Штора чи ширма. Прекрасні матеріали якщо плануєте легко та недорого змінювати дизайн кімнати;
  • Стелажі. Хороший спосіб використовувати вертикальні поверхні в умовах нестачі квадратних метрів;
  • Акваріум. Дороге та трудомістке, але цікаве та живе рішення.

 

Світло та Колір. Визначаємося з концепцією: хтось вибере стиль хюгге, хтось Наполеона третього, стиль — не важливий, важливо за допомогою світла та кольору підкреслити або приглушити зони, зробити більш чіткими переходи або їх розмити.

Заключний та ключовий етап – це вибір меблів. Для спальні вибираємо ліжко, для вітальні ідеальним вибором буде диван. Стіл-трансформер також «рятувальна паличка» під час організації компактного простору.

Удачі! Вибирайте комфортні для себе рішення, і тоді навіть скромна за площею квартира стане затишною та функціональною!

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: