Під час облаштування кухні, мало хто думає про те, яка історія появи популярного і звичного її дизайну - вбудованого. Виявляється, такий тип оформлення був розроблений у Німеччині, в 1926 році і отримав назву "франкфуртська кухня".
Дизайнерку з Австрії було запрошено для виконання технічного завдання за новим соціальним проєктом.
Проект мав експериментальний характер, виконувався у рамках соціального розвитку та будівництва нового типу житла. Технічним завданням було — проектування повноцінного робочого місця із застосуванням ергономіки, повним набором кухонних приладів, яке оптимізує процес приготування їжі. Навіть вибраний колір для фасадів – синьо-зелений, служив своєрідним інсектицидом, оскільки вважалося, що він відлякує мух.
Дизайнер взяла за основу головні принципи ергономіки: доцільність, функціональність, які є актуальними і до цього дня. Вона розрахувала оптимальний розмір площі кухні (1,9×3,4 м), щоб господині не доводилося виконувати зайві кроки під час роботи. Меблі, технічні пристрої та місця для зберігання розмістили таким чином, щоб вони заощаджували місце, поєднує в собі безліч функцій.
Гостромодними новинками вбудованої кухні були сушильна полиця для тарілок, ємності для зберігання, що висуваються, "каструльна шафа" - термодинамічні ємності для збереження страв гарячими, прасувальна дошка , що розкладається, табурет, що обертаєтсья та допомагає виконувати роботу сидячи.
Перш ніж спроектувати та купити кухню, варто скористатися корисними історичними лайфхаками:
Облаштування кухні на свій смак стимулює бажання частіше в ній перебувати, збиратися всією сім'єю.