Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

"Франкфуртська кухня" – урочистість ергономіки як подарунок жінкам від жінки-архітектора

Під час облаштування кухні, мало хто думає про те, яка історія появи популярного і звичного її дизайну - вбудованого. Виявляється, такий тип оформлення був розроблений у Німеччині, в 1926 році і отримав назву "франкфуртська кухня".

Дизайнерку з Австрії було запрошено для виконання технічного завдання за новим соціальним проєктом.

 

Вбудована ергономіка

 

Проект мав експериментальний характер, виконувався у рамках соціального розвитку та будівництва нового типу житла. Технічним завданням було — проектування повноцінного робочого місця із застосуванням ергономіки, повним набором кухонних приладів, яке оптимізує процес приготування їжі. Навіть вибраний колір для фасадів – синьо-зелений, служив своєрідним інсектицидом, оскільки вважалося, що він відлякує мух.

 

кухні кухні кухні

 

Дизайнер взяла за основу головні принципи ергономіки: доцільність, функціональність, які є актуальними і до цього дня. Вона розрахувала оптимальний розмір площі кухні (1,9×3,4 м), щоб господині не доводилося виконувати зайві кроки під час роботи. Меблі, технічні пристрої та місця для зберігання розмістили таким чином, щоб вони заощаджували місце, поєднує в собі безліч функцій.

 

Результат був відмінним і взятий у серійне виробництво, яке досягло 10 тис. лише у Франкфурті.

 

Гостромодними новинками вбудованої кухні були сушильна полиця для тарілок, ємності для зберігання, що висуваються, "каструльна шафа" - термодинамічні ємності для збереження страв гарячими, прасувальна дошка , що розкладається, табурет, що обертаєтсья та допомагає виконувати роботу сидячи.

 

Корисні уроки історії дизайну

 

Перш ніж спроектувати та купити кухню, варто скористатися корисними історичними лайфхаками:

 

  • Простір має бути оптимальним.
  • Функціональність та доцільність у підборі кожного предмета виключать захаращення.
  • Принцип організованого порядку, де все під рукою, створить можливість швидко і без додаткових зусиль впоратися з домашніми обов'язками.
  • Правильно підібрані кольори, фактури, освітлення, текстиль підтримають обраний стиль, зроблять приміщення затишним відтінком індивідуальності.

 

Облаштування кухні на свій смак стимулює бажання частіше в ній перебувати, збиратися всією сім'єю.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: