Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Топ-5 рекомендацій по вибору зручного дивана

Коли робочий день був дуже завантажений, найкращим способом розслабитися і відпочити є зручний диван. Однак багато хто не знає, як правильно його вибирати в магазині, щоб він був комфортним у використанні. Адже варто враховувати так багато нюансів: форму, дизайн, габарити та інші стилістичні особливості. Однак, якщо дізнатися про ТОП-10 рекомендаціях, купити диван буде простіше простого.

диван диван диван

 

1) Форма.

 

Для великих кімнат підійдуть кутові і прямі дивани, які прекрасно служать спальним місцем для гостей. У складеній формі буде досить простору для великої кількості людей. Такі дивани мають окремі шафки для зберігання різних речей, наприклад, для ковдри і подушок.

При невеликому просторі приміщення варто вибирати модульні комплекцій, які мають кілька пов'язаних частин для розкладання. Можна використовувати як для спального місця так і для сидячого відпочинку.

 

2) Глибина дивана і сидіння.

 

Глибина - це ширина дивана включаючи подушки і спинку. Глибина сидіння - це відстань від сидячого місця до спинки дивана.

Все залежить від уподобань: якщо вам подобається сидіти впритул, варто вибирати невелику глибину сидіння, якщо вільне сидіння для вас важливіше, відстань повинна бути більшою.

 

3) Механізми розкладання.

 

Механізми диванів бувають різні і мають класифікацію:

  • Розкладні ( «книжка», «єврокнижка», «клік-кляк»).
  • Розгорнуті ( «акордеон», «розкладачки»).
  • Викочування ( «тік-так», «дельфін», «телескоп»).

Кожен вибирає, зважаючи на власні переваги. Але в більшості, популярний перший варіант для сну і третій варіант для гостьових варіантів.

 

4) Наповнювач і довговічність.

 

Наповнювач з поролону - дешевший варіант, що не зможе прослужити довго. Пінополіуретан є аналогом поролону, але він прослужить в експлуатації набагато довше. До найдорожчого, але якісного наповнювачу відносять - латекс, який дуже еластичний і повністю повторює форму контуру людини.

Пружинні блоки дуже зручні, довговічні і зносостійкі, однак при цьому, повинні використовувати якісні пружини.

 

5) Оббивка.

 

Зручність повністю залежить від матеріалу оббивки. Тут варто відштовхуватися від своїх смакових переваг:

  • Шкіра та її аналог представляють більш гладку, слизьку поверхню. Легко витираються спеціальними засобами.
  • Велюр приємний на дотик, але важко відпирається від забруднень. Зазвичай втрачає вигляд після 5-7 років після експлуатації.
  • Флок швидко вбирає запахи, але при цьому довго служить в обслуговуванні. Приємний і м'який на дотик.
  • Шенілл приємний на дотик, але боїться вологи. Виглядає дорого, служить довше інших оббивок.

Купувати зручні дивани можна не тільки у звичайних магазинах, але й через інтернет ресурси, де вибір досить ширше. Тож пропонуємо каталог нашого інтернет-магазину, де ви обов’язково знайдете диван своєї мрії.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: