Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Як вибрати ліжко?

Для правильного вибору ліжка потрібно спочатку розібратися в різновидах цього виду меблів. Крім цього, є низка критеріїв, які потрібно враховувати, якщо ви вирішили купити ліжко. У статті розберемося в тому, які бувають види цих меблів і на що звертати увагу при виборі.

 

Ліжко Ліжко Ліжко

 

Основні види конструкцій за розміром

 

За розміром ліжка бувають:

 

  • Односпальні. Як можна здогадатися із назви, такі конструкції розраховані на одну особу. Типові розміри: ширина до 120, а довжина до 210 сантиметрів;
  • Півторні. Розміри трохи більші, ніж у попереднього варіанту (якщо точніше, то в 1,5 рази);
  • Двоспальні. Призначені для комфортного розміщення двох осіб. Розміри можуть змінюватись в межах 160-230 сантиметрів завширшки, 200-220 сантиметрів завдовжки.

 

Вибираючи відповідну модель потрібно підбирати довжину з розрахунку зростання сплячого з збільшенням додаткових 20 сантиметрів. Найбільш оптимальною є ширина, коли в положенні лежачи з руками за головою ви будете ліктями торкатися ліжка. Висота цього предмета меблів є придатною, коли по висоті матрац знаходиться рівно на рівні колін.

 

Матеріали виготовлення конструкцій

 

Сьогодні у продажу можна побачити такі ліжка:

 

  • дерев'яні;
  • металеві;
  • із ЛДСП.

 

Конструкція цього предмета меблів не впливає на комфорт сну сплячого, проте важливо, щоб матеріал виготовлення був міцним. Рекомендується віддавати перевагу варіантам з масиву дерева або металу - такі меблі прослужать набагато довше. Подивитися асортимент дерев'яних та металевих ліжок пропонує наш інтернет магазин.

 

Якими ще бувають конструкції?

 

Вони бувають одно- та двоярусними. Другий варіант більш оптимальний, якщо площа спальні обмежена і хочеться заощадити вільний простір. Такі конструкції найчастіше вибирають для дитячих кімнат, тому що на обох ярусах можна розмістити дітей.

Види виробів за наявністю місць зберігання

У продажу можна зустріти конструкції з висувними або приставними ящиками для постільної білизни, так і без них. Перший варіант підійде у разі, якщо у невеликому просторі не вистачає вільного місця для розміщення речей у шафах.

 

Різновиди основ для спального місця

 

Є три основні варіанти:

 

  • 1. Сітка з металу, зверху якої укладається зручний матрац.
  • 2. Конструкція з ламелей – планок, які виготовлені з натурального дерева. Вони характеризуються необхідною жорсткістю і водночас необхідною пластичністю. Крім того, ламелі мають чудові ортопедичні властивості.
  • 3. Основа виготовлена з будь-якого листового матеріалу (наприклад, деревини, МДФ, фанери).

 

Що ще варто враховувати під час вибору меблів?

 

Вибираючи ліжко потрібно дивитися на тип каркаса, якісні показники та комфорт матраца, наявність спинки та її особливості, дизайн, наявність додаткових функцій та можливостей. Причому неважливо, чи це дороге, чи, навпаки, недороге ліжко. Варто зауважити, що ціна має важливе значення. Вибирати слід моделі із середнього цінового сегмента, які відрізняються гарною якістю.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: