Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Скандинавський стиль: 5 особливостей інтер'єру

Гармонійне поєднання кольорів та світлий тон в інтер'єрі кімнати – це одні з важливих рис скандинавського стилю.

 

А чому стиль названо саме "скандинавським"?

 

Все просто: у Скандинавії сонячних днів дуже мало, і саме тому жителі цієї північної країни в оздобленні кімнати віддають перевагу білим тонам. Білий колір стін і стелі, а іноді й підлоги роблять кімнату світлішою, і водночас затишною.

Багато хто вважає, що дуже складно зробити оздоблення кімнат у скандинавському стилі, але вони глибоко помиляються.

 

Гірка стінка у вітальню Гірка стінка у вітальню Гірка стінка у вітальню

 

5 основних особливостей північного стилю

 

По-перше, не тільки білий колір використовується в обробці кімнат, але й молочний або навіть кремовий підтон. Можна купити стінки у вітальню недорого, наприклад, молочного кольору, а на полички поставити кілька кактусів в акуратних горщиках і декілька книг.

По-друге, штори скандинавці не використовують, а якщо використовують, то ідеально підійдуть білі прості фіранки. Такі штори посилять освітленість кімнати.

Додати світла у кімнаті допоможуть дзеркала, які збільшують освітленість кімнати у кілька разів.

По-третє, меблі в скандинавському стилі лаконічні, а в дизайні переважає мінімалізм та модернізм.

В обробці найчастіше використовують натуральне дерево. Важливою особливістю вважається, що оббивка меблів має бути натуральних кольорів.

По-четверте, стіни не повинні бути закриті великою кількістю яскравих картин, але зображення в рамках на стіні відмінно впишуться в інтер'єр кімнати. Рамки переважно використовуються в монохромній гамі у вигляді простих геометричних фігур. Колір рамок скандинавці використовують чорний чи дерев'яний.

І найважливіше, що робить цей стиль таким відомим і популярним — це теплий затишний текстиль. Колір текстильних предметів вибирають природні відтінки. А ось подушки на дивані та пледи виділяють кольором та цікавим принтом. Ідеально підійде шкіра тварини на підлогу біля дивана, а якщо ще поставити камін, то в кімнаті стане ще тепліше та затишніше.

Скандинавський стиль має свої переваги, наприклад, це економічність, так як кімнати в цьому стилі повинні бути просторі і вільні від зайвих меблів. Іноді може здатися, що стиль північних жителів нудний, але ні, це лише на перший погляд. Гірка стінка у вітальню зробить вашу кімнату цікавішою, і до того ж виглядатиме сучасно і досить естетично.

Кімнати, зроблені в скандинавському стилі, зроблять їх світлими та затишними. І зовсім не складно перетворити ваш будинок на затишне і світле гніздечко, в яке хочеться повертатися знову й знову. Варто тільки розпочати і ви здивуєтеся яким світлим і затишним стане ваш будинок.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: