Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Вибір дивану на кухню: 5 нюансів, які потрібно враховувати

Сьогодні кухня - це не тільки простір для приготування їжі, а й зона для прийому гостей. Кожна господиня хоче організувати особливу атмосферу, в якій буде приємно та комфортно перебувати. Для цього варто уважно та обережно підійти до вибору кухонних меблів. Вони мають бути багатофункціональними та практичними, а не тільки красивими та елегантними.

Що ж вибрати: стіл та стільці чи кухонний диван?! Як зручніше прийняти гостей, щоб відпочити та розслабитись під час сімейних трапез?!

 

диваны диваны диваны

 

Кухня з диваном – тепла та затишна і на ній можна збиратися всією сім'єю, проводити більше часу

 

Користь дивана на кухні

 

Диван на відміну від стільців, більш практичний, має місце для зберігання кухонного начиння, в нього можна покласти серветки, скатертини, каструлі. Скриньки не будуть зайвими.

Виконує роль спального місця.

Ідеально підходить у разі прибуття великої кількості гостей.

Служить до створення затишку, прикраси інтер'єру.

 

5 нюансів при виборі дивану на кухню

 

Висота

Перед вибором дивана, визначтеся з висотою обідніх стільців. Поставивши кухонний стілець з м'якою групою поруч сидіння будуть на різних рівнях. Завжди вищі будуть стільці, але глибина сидінь зазвичай менша. Якщо сидіння м'яке, воно під вагою людини просто просяде. Якщо вирішили купити диван, 5-7 см віднімайте з його висоти, щоб був «запас».

 

Розмір

Щоб меблі виглядали гармонійно, диван повинен відповідати іншим великим предметам на кухні. Меблі повинні співпадати по ширині обіднього столу. Також зважте на масштабність кухонного гарнітура. Якщо більшу частину кімнати займають шафи, то краще брати менші м'які меблі, щоб візуально не перевантажувати простір. Важливу роль відіграють простір та геометрія приміщення.

 

Наповнювач та оббивка

Матеріал оббивки не повинен вбирати запахи та вологу. Підійдуть екошкіра, флок, жаккард. Деякі виробники випускають оббивки з антивандальним покриттям: вони підходять для людей з алергією, стійкі до забруднення. Наповнювач не повинен бути занадто жорстким або м'яким. Пінополіуретан недорогий, досить гнучкий та екологічно безпечний. Натуральне латексне начиння дорожче, але прослужить довше. Має високу еластичність, швидко коригує форму, є гіпоалергенним. Але від синтепону краще відмовитися - часто є вм'ятини, яких важко позбутися.

 

Форма

Для кухні в класичному стилі підійде модель із вигнутими ніжками та елегантними підлокітниками. Але оскільки кухня, незважаючи ні на що, є складною обстановкою, меблі повинні бути легкими в обслуговуванні. Багато вигнутих форм створять складнощы у прибиранны. Модель із підлокітниками краще вибирати круглого або овального столу. Зручніше сидіти, не зачепивши кутів та підлокітників. Якщо в інтер'єрі є насичені кольори, вибирайте оббивку в нейтральних, світлих тонах.

 

Розкладний або складаний

Відповідним варіантом для маленьких квартир стане розкладний диван. Якщо ви хочете використовувати диван як столову групу, вам підійде модель, що не розкладається. На такому дивані зручно сидіти, а усередині можна зробити ящики для зберігання. Краще вибрати диван середньої жорсткості, щоб було зручно сидіти і спати. До оптимальних механізмів розкладки належать: дельфін, французька розкладачка.

 

Поради щодо вибору

 

Шукайте модель без спинки, яка не перевантажує інтер'єр і виглядатиме більш органічно. Деякі виробники можуть запропонувати модульні рішення.

Вибирайте маленькі дивани, наприклад «кухонні кути». Вони не розкладаються, але можуть поміститися навіть у найкомпактнішій кімнаті. Якщо ви хочете збільшити обсяг зберігання, слід вибирати моделі з шухлядою під сидінням. Очевидно, що навіть у компактному приміщенні можна поставити диван, потрібно лише підібрати правильну форму. Тому, якщо вам до душі кухні з диваном, починайте підбирати потрібну модель. Гарних покупок!

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: