Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Як вибрати меблі для кухні

Якісна ергономічні меблі на кухні піднімає настрій, роблячи процес приготування швидким і комфортним. Варто пам'ятати, що кухня - це приміщення з високою вологістю і перепадами температур. Тому кухонні меблі істотно відрізняються від меблів для вітальні або спальні своїми якісними характеристиками. Це пов'язано з експлуатацією в умовах підвищеної температури і вологості.

Вимоги до кухонного гарнітуру

Матеріал повинен витримувати перепади температури, а також контакт робочої поверхні з водою, агресивними речовинами.

Вимоги до меблів на кухні:

  • Тривалий термін служби.
  • Можливість очищати агресивними речовинами.
  • Стійкість до високих температур в зоні плити.
  • Деревна плита не повинна розмокати при контакті з водою.
  • Не вигоряти на сонці.
  • Не змінювати колір при впливі соків овочів і фруктів.

Варто приділити увагу фурнітурі. Плита МДФ важча ДСП, тому якщо для фасадів застосовується цей матеріал, не варто економити на петлях, доводчиках. Варто віддавати перевагу гладким і простим ручкам. Вони виграшно виглядають на меблях будь-якого дизайну. Крім того, легко очищаються, в поглибленнях не накопичується бруд і жир.

кухня кухня кухня

Кращі матеріали для виготовлення стільниці

Основний елемент кухонного гарнітура - це стільниця, адже саме на ній доводиться готувати. Особливо це стосується стільниці в робочій зоні. Деякі господині спеціально замовляють мармурову поверхню, щоб на ній можна було вільно нарізати продукти, не переживати за те, що на поверхні з'явиться подряпина, або покриття змінить колір. На стандартних поверхнях з ДСП або МДФ не вийде нарізати продукти. Однак сучасні матеріали, застосування епоксидної смоли надають стійкість поверхні. Стільниця з епоксидної смоли коштує в рази дешевше ніж, гранітні вироби. Крім того, вона не ускладнює кухонний гарнітур, що ідеально підходить для будинків і квартир з дерев'яними перекриттями. Будь-які пошкодження можна усунути, застосувавши невелику кількість матеріалу.

Вибір фасадів залежить від часу, який проводить господиня на кухні. Якщо жінка готує рідко, то кухня, ціна на яку залежить від площі приміщення, може бути виготовлена зі світлих матеріалів. Допускається застосування рельєфного покриття. Якщо жінка багато готує, варто віддати перевагу поверхні, не вимогливій до догляду. Адже на світлих фасадах можуть залишатися краплі жиру, розводи від пару. Доведеться значну кількість часу витрачати на прибирання. Вибір за вами!

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: