Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Чи потрібна вам у 2023 році шафа-купе

Сучасний напрямок мінімалізму виник у результаті природної відмови від захаращення простору. Все більше людей вибирають простір та легкість приміщення, невелику кількість меблів, відсутність дрібного декору. У простих та вільних інтер'єрах людина почувається максимально розслаблено та вільно, у неї з'являється більше сил для відновлення. Саме тому мінімалізм з кожним роком набирає все більшої популярності. Концепція стилю полягає у відкритості приміщення, у лаконічній простоті форм і залишається лише поставити запитання – чи є місце у такому просторі шафам? Куди вписати шафи-купе і чи можна замінити на щось інше цю унікальну зону зберігання?

 

Шафи купе Шафи купе Шафи купе

 

Чим замінити шафу-купе у мінімалізмі

 

Якщо подивитися інтер'єри відомих дизайнерів у цьому популярному стилі, можна зустріти роботи з повною відсутністю шаф. Особливо грішать цим японські дизайнери. Мінімалістична концепція у них у крові через постійну нестачу простору. Мінімум одягу, мінімум книг, мінімум речей, але наскільки це підходить для мешканців країни?

Звичайно можна:

 

  • поставити вішалку для повсякденного одягу;
  • прибирати постільну білизну в ліжко;
  • білизну та шкарпетки скласти в коробочку;
  • пару книжок розмістити на полиці.

 

І таким чином отримати просторий та лаконічний простір. Однак традиційні запаси ковдр і подушок, верхній зимовий та демісезонний одяг уже в настінні невеликі шафки не покладеш.

Саме шафа-купе надає другу основну рису мінімалізму – функціональність. Сучасний інтер'єр має бути не лише зовні відповідним певному стилю, але й максимально функціональним. Замінити шафу-купе в сучасному інтер'єрі замінити нічим не можна, тому що вона і є маркером мінімалізму.

 

Шафа-купе у мінімалізмі

 

Мебельники, виготовляючи сучасні шафи-купе, роблять акцент на 2 фактори: красу та якість матеріалу. Естетика стилю передбачає суворе дотримання рішень та пропорцій:

 

  • суворі чіткі контури;
  • симетрія;
  • правильна форма;
  • відсутність візуального шуму.

 

У таку концепцію точно не впишуться обтічні форми та зовнішні полички.

Щоб шафу купе купити в сучасний інтер'єр при плануванні дизайну потрібно враховувати габарити приміщення. Шафа не повинна виглядати громіздко, тому що вона суперечитиме всій концепції. Візуально композиція має виглядати легко.

Для створення функціональності слід звернути більше уваги на внутрішнє наповнення: при правильному розподілі деталей шафа невеликої глибини набуде необхідної функціональності. Наприклад, штанга для вішалок розташована поперечно. Зекономити місце можна реалізувавши висувні секції на роликах, багатоярусні вішалки, відкидні взуття. Підібрати можна шафу будь-якої висоти. Висота до стелі дозволяє використовувати простір максимум, а в порівнянні з корпусними меблями і заощадити.

Обіграти мінімалізм в індивідуальному стилі можна за допомогою кольорів. Лофт – це сірі та дзеркальні фасади, скандинавія тяжіє до білого, японія – до теплої деревини. Варіантів рішень багато.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: