Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Оптимальне розміщення меблів у спальні

Існують певні правила щодо розміщення предметів меблювання в спальні. Їхнє дотримання дозволить створити найбільш комфортне середовище для повноцінного відпочинку. Порушення не призведе до якихось катастрофічних наслідків, проте підсвідомо відчуватиметься диссонанс і прагнення переставити меблі для досягнення певної гармонії. Щоб не пересувати громіздкі меблі, рекомендується ознайомитися з основною концепцією її розташування.

 

Спальні Спальні Спальні

 

Правила розташування ліжка

 

Ліжко для спальні є основним елементом, тому місце його розташування особливо важливе:

 

  • Підголів'я до стіни – це дасть почуття захищеності. Не рекомендується встановлювати узголів'ям до вікна. Можливо, це додасть романтики, але холодне повітря в зимовий період не додасть здоров'я;
  • Забезпечити проходи актуально для двоспальних ліжок. Необхідно забезпечити не тільки підходи з двох сторін (до 70 см кожен), а й розташування тумбочок біля узголів'я;
  • Односпальне ліжко – допускається розташування біля стіни, таким чином, буде забезпечено більше корисної площі приміщення, а меблі виглядатимуть гармонійніше.

 

Місце розташування шафи

 

У більшості випадків шафа невід'ємна частина спальні виконана в класичному стилі. Останнім часом вона замінюється шафою-купе. Однак правила вибору місця встановлення не змінюються. Встановлюється максимально щільно до стіни для заощадження корисної площі приміщення. Оптимальним місцем встановлення є стіна навпроти вікна або збоку від нього. Таким чином, при виборі речей можна буде скористатися природним освітленням. Крім того, вибираючи шафу-купе краще віддати перевагу моделям, що мають власне підсвічування.

 

Комод – необхідність та місце встановлення

 

Незважаючи на негативні упередження багатьох власників квартир, які вважають комод застарілим і непотрібним предметом регулювання, він є корисними меблями, що виконує безліч функцій. Перш за все, забезпечує великий обсяг для зберігання постільних речей та особистих речей. Другим важливим фактором є можливість встановлення на нього телевізора. У першому випадку, місце його встановлення – біля стіни навпроти шафи. При цьому він може стояти як у кутку, так і посеред стіни. Формуючи у кутку нішу для торшера. У другому випадку комод встановлюється напроти ліжка для забезпечення найкращої видимості телевізора.

 

Туалетний столик, трюмо, дзеркало

 

Незалежно від особливостей конструкції - туалетний столик із настінним дзеркалом і трюмо встановлюються таким чином, щоб на площину дзеркала потрапляло природне світло з вікна.

 

Декілька порад з ергономіки меблів для спальні:

 

  • Якщо спальня має невелику площу, то доцільно купувати ліжко з підйомним механізмом та нішою для постільної білизни під спальним місцем;
  • Від комода можна відмовитися встановивши в узголів'я ліжка невелику полицю для зберігання необхідних речей;
  • Також можна відмовитися від тумбочок замінивши їх маленькими навісними поличками на рівні узголів'я ліжка;
  • Настійно не рекомендується встановлювати двоспальне ліжко боковою стороною біля стіни, хто спить біля стінки буде незручно.

 

На цьому сайті представлений широкий вибір найрізноманітніших меблів для спальні. Можна підібрати різні елементи гарнітура для максимально ергономічного розміщення та створення комфортного життєвого простору.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: