Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Основні вимоги до кухонного гарнітуру та особливості їх вибору

Меблі для кухні повинні відповідати особливим вимогам, які враховують особливості експлуатації в умовах перепаду температур та підвищеної вологості. Додатково, перш ніж купити кухню, необхідно врахувати вплив біологічних хімічних речовин: рідин від продуктів харчування, можливість появи грибка та плісняви, необхідність очищення та дезінфекції за допомогою побутової хімії тощо.

 

Меблі для кухні Меблі для кухні Меблі для кухні

 

ВАЖЛИВО! При очищенні кухонних меблів не рекомендується використовувати засоби для чищення з абразивним наповнювачем, а також агресивні хімічні речовини здатні розчинити захисну полімерну плівку.

 

Що входить до комплекту кухонного гарнітуру

 

Досвідчені покупці та фахівці пред'являють до різних елементів кухонного гарнітуру такі вимоги:

Навісні шафи - економить корисну площу приміщення, що особливо важливо за невеликих габаритних розмірів кухні, дозволяють розмістити досить багато посуду та іншого кухонного приладдя. Для можливості розташувати габаритні елементи рекомендується придбати навісну шафу з двостулковими дверима. Також залежно від моделей та їх компонування дверцята можуть відкриватися, як у сторони, так і вгору. Для отримання максимального корисного об'єму можна придбати меблі для кухні зі збільшеними габаритними розмірами навісних шафок, які займають весь простір від кухонного фартуха до стелі. Як правило, вони комплектуються трьома полицями, що дозволяють розмістити набагато більше начиння.

 

Шафи для підлоги бувають декількох типів:

 

  • Вузькі - 40-60 см завширшки, комплектуються висувними ящиками або карго;
  • Широкі дводверні - 80 см, є основним елементом кухні, забезпечуючи як місце для зберігання, так і робочу поверхню;
  • Для мийки - можуть бути як кутовими, так і фронтальними. Не мають робочої поверхні взагалі або мають із вирізом під конкретний формат мийки;
  • Пенали - високі елементи меблювання невеликої товщини, розділені всередині на 4-5 полиць, які вміщують велику кількість кухонного начиння.

 

Стільниця - на неї припадають основні механічні навантаження, як ударні, так і ріжучі або колючі. Матеріал стільниці повинен витримувати не тільки до фізико-механічних впливів, але і бути стійким до біологічної корозії (гниль, пліснява, грибок), а також демонструвати високу стійкість до дезінфікуючих та миючих засобів.

 

Вимоги та критерії вибору

 

Перераховуючи основні вимоги до меблів для кухні, не можна не зупинитися на наступних факторах:

 

  • Специфіка експлуатації – систематичний вплив високої вологості та перепадів температур;
  • ДСП повинні мати достатньо клейового матеріалу для надійного з'єднання композиту, при цьому в'яжуче не повинно виділяти канцерогенних речовин;
  • Фурнітура – виготовляється з якісних матеріалів, особлива увага приділяється петлям на дверцятах та полозам висувних ящиків. Вони повинні мати надійне антикорозійне покриття.

 

Скориставшись послугами нашого сайту, ви зможете підібрати потрібні модулі для формування оптимального гарнітура, що найкраще підходить під конкретну кухню і формує ергономічний робочий простір.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: